Image thumbnail

Blog

Värmland, bröllopsdag och loppis

Här kommen en liten hälsning från mig Nathalie och första jobbveckan. Nog för att den går lite på halvfart, men det måste man ju få unna sig! Och det finns ju många där ute som fortfarande har semester, så jag ska inte börja prata allt för mycket om hösten än. Vi sitter faktiskt och planerar ett juljobb som vi ska göra nästa vecka i Stockholm, vilket känns helt galet i den här värmen. Det är ett matjobb så i helgen ska jag provbaka en jultårta och massa julgodis. Barnen kommer bli överlyckliga!

Har fotat en hel del med mobilen den senaste tiden, så här kommer några bilder från mina sista semesterveckor.

Vet inte hur många såna här bilder jag har i mobilen. Tror Matilda har en del också! Jag har ju en runda som jag altid promenerar, gärna på morgon eller kvällen, som går längst Svartån här i Västerås ner till ett kolonistugeområde. Om man har följt oss ett tag så har man nog sett en hel del bilder där ifrån i flödet. Älskar det där området! Drömmer så klart om en röd liten kolonistuga med lummig trädgård och pensionärsgrannar som bjuder på kaffe.

Ett annat favoritställe som ligger precis bredvid kolonistugorna är Vallby Friluftsmuseum. Det var även där vi hade vår workshop Hidden Places med Sofia om ni minns. Om man har tur på morgonen när man är ute och går så har de öppnat upp grinden in till området, och då kan man ta vägen förbi de vackra röda stugorna (som man kan kika in i), alla djuren och odlingarna.

En dag var vi Sala och badade. Tyvärr var det mesta stängt just den här dagen, annars hade jag gärna besökt Silvergruvans Antik, som är en riktigt bra antikaffär och loppis. Tips om ni har vägarna förbi! Hittade en vacker eka längst strandkanten som jag fotade.

En bild från mitt kök som gav mig höstvibbar.

En annan dag var vi i Sätra Brunn och fikade och spanade på vackra hus. Så fint med röda hus och vita gamla trädgårdsgrupper.

Och så har jag och Anton firat bröllopsdag. Vi firade bland annat med att cykla ut till Gäddeholm för lite bad och picknick och på kvällen var vi ute och käkade. Helt underbart och förbaskat mysigt. Älskar att cykla!

Den här veckan drog förskolan och fritids igång för mina barn. Inte för att den här koftan kommer användas på ett tag i den här värmen, men visst kommer den vara fin på min minsta i höst?! Hittade den på loppis i Värmland när vi var där.

Vilket fruktår det verkar bli! Den här synen gör mig så glad. Här på gården har vi tyvärr bara två mindre äppelträd, var av ett håller på att dö. Hade gärna haft det här vackra päronträdet växandes under vår balkong.

Kolla här då! Tog den här bilden ute på torpet i början av veckan. Vi planterade ju solrosor ganska sent i juni, och nu börjar de växa på sig. De flesta solrosor blommar ju för fullt nu, och många är faktiskt helt överblommade, så vi som var lite sent ute får njuta av dem här i slutet av augusti istället.

Både Elsa och Johanna har publicerat fantastiska grötbilden den senaste tiden, så här om dagen vart jag så grötsugen! Hade även några plommon hemma som jag kokade upp tillsammans med lite rårörsocker och en halv kanelstång och serverade till. Och så lite Ikaffe, vilket är godast att ha på gröten! Måste ändå säga att rårörda lingon fortfarande är min gröttoppingfavorit, så i helgen när det är Bondens egen höstmarknad här i Västerås så hoppas jag de säljer lingon.

Tog den här bilden på en rastplats på väg till Värmland. Jag har ju min familj där och förra veckan var vi där några dagar och hälsade på. Vi åkte på olika loppisar, badade, letade bär i skogen och åkte på utflykter.

Besökte bland annat den här antikaffären som ligger i Borgvik och kärade ner mig i det vackra skåpet. Hade dock tagit bort pappret/plasten (?) som de klätt hyllorna med och haft dem trärena.

Avslutar det här inlägget med en bild från kolonistugeområdet. Här hade man ju gärna spenderat sommardagarna, eller hur?! Hej så länge!

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.