Image thumbnail

Blog

Världens enklaste bröd

BIB-filmjolksbrod BIB-filmjolksbrod-2 BIB-filmjolksbrod-4BIB-filmjolksbrod-1-2

Äntligen fredag! Solen skiner och vi ser fram emot en fin helg. Här kommer ett litet helgtips till alla er som tycker det känns lite småbökigt och jobbigt att baka bröd. För i ärlighetens namn så tar det emot lite att dra fram den där tunga bakmaskinen och man måste ofta vänta en evighet på att brödet ska jäsa och gräddas. Så här kommer vad vi kallar – Världens enklaste bröd. Happy friday!

Världens enklaste bröd
45-60 min, 175 grader

7 dl mjöl (hälften ska vara vetemjöl, men sen är det bara att vraka och välja på vad man har hemma. Jag valde grahamsmjöl)
4 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ca 2 msk brödkryddor
Valfri smaksättning. Jag valde att riva i ett äpple och 1 msk honung.
Solrosfrön

Blanda mjöl, bikarbonat, salt och brödkryddor. Sedan honung och rivet äpple. Häll i filmjölken och rör om. Konsistensen ska vara som en klibbig gröt. Lägg smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i (du kan även använda rapsolja). Strö över lite frön, och grädda brödet i ca 50 min. Tiden kan variera lite så håll koll på slutet.

Translation

Friday, finally! The sun is shining and we look forward to a great weekend. Here’s a small tip for the weekend to all of you that feel that bread-baking is a bit of a pain. To be honest we usually feel some resistance to bring that heavy bread maker forward and you often have to wait for an eternity for the bread to ferment and bake. So, here’s what we call The World’s Easiest Bread. Happy Friday!

The World’s Easiest Bread
45-60 minutes, 175 degrees Celsius

7 dl flour (half should be wheat flour, the rest is by choice. I chose wholemeal flour)
4 dl sour milk
2 teaspoons bicarbonate
1 teaspoon salt
2 tablespoons bread spices
Season by choice, I chose to grate one apple and 1 tablespoon honey
Sunflower seeds

Mix flour, bicarbonate, salt and bread spices. Add honey and grate the apple. Pour over sour milk and stir. The consistency should be like sticky oatmeal. Put batter in a bread mold with baking paper (you can also use rapeseed oil). Sprinkle with some seeds and let the bread bake for about 50 minutes. The time may vary so keep an eye on the result.

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.