Image thumbnail

Blog

Tankar en fredag

4b1942090e2e0953e7667dcae39b3ab3

b7f496553e514eb15368206bff1ca23a

188a1565cf2edc7d045059cbca445f76

123cbe9cc3520b7caf073f84c9bd8cd9

2ed3fce15b6b5322febf54e2beff8c44

Källa Pinterest.

Hej på er! Sitter här i min studio, lite småtrött efter gårdagens långa dag i Borås. Jag och Linda var där för att träffa Boråstapeter inför ett spännande jobb vi ska göra i höst. Ett otroligt fint och verkligen spot on uppdrag som jag ska berätta mer om här framöver. Idag tänkte jag börja med en ny grej här på bloggen. Känner att jag vill tillbaka till vad den här bloggen var i början när jag och Matilda startade den för snart 6 års sen. Fokus på det långsamma livet, naturen och framför allt skogen, handens kraft, våra fantastiska årstider och att faktiskt försöka vara mer i nuet. Känner att jag har tappat bort det lite under vägen. Kanske inte i det verkliga livet, men här på bloggen och på Instagram, även fast allt det där är något som jag verkligen känner så starkt för. Så idag tänkte jag dela med mig av saker som få mig att må bra just nu. Som ett fredagssvep fast med fokus på allt det där jag nämnde precis. Tänker att det kan få bli ett återkommande tema varje fredag:

Lavendel – Jag är otroligt känslig för dofter, och har svårt för både kemiska doftljus och starka parfymer. Där emot älskar jag naturliga dofter och vissa rökelser. Och den sista tiden har lavendel varit en doft jag dragits till väldigt mycket. Kanske för att den är otroligt rogivande och att den får mig att komma ner i varv. Jag kan jag varmt rekommendera Weledas kroppsolja med lavendel och Yogirajs ögonkuddar fyllda med lavendel. Såg också att Sofia Wood hade skrivit ett sånt fint inlägg om Simmer pot som jag måste testa. Kanske med lavendel.

Skogen – Jag vet inte hur många poddar, böcker och även filmer jag sett den senaste tiden med skogen som fokus. Skogen och dess helande kraft. Och ända sen semestern tog slut så är det även skogen som jag och min familj spenderat våra helger i. Vi har lekt, vandrat, plockat svamp och bär. Och sen på kvällen har vi tagit hand om allt, tänt massa ljus och lagat middag tillsammans delvis av det som skogen erbjudit. Tillfredsställelsen i det har varit enorm. Jag är uppvuxen nära skogen och det är nog där jag andas lättast. Jag älskar även att ta del av när andra är i skogen. Ett favoritkonto på Instagram som jag följer just nu är @vandorff. Hennes storys som hon lägger upp från skogen är verkligen som terapi för mig.

Handens kraft – För flera år sen så gick jag en vävutbildning på en folkhögskola. En utbildning som jag egentligen var alldeles för ung för att förvalta till hundra procent, men som jag ändå är glad att jag valde att gå. Att skapa har alltid varit något som fått mig att vara i nuet och fungerat som en slags meditativ handling. Den här hösten har jag känt en stor längtan efter att ta mig an ett handarbete igen. Någon vävning kommer det nog inte bli, även fast det hade varit spännande att ta vid det igen, men kanske någon annan typ av textilskapande. I och med boken som jag och Sofia har skapat det senaste året så har jag blivit mycket modigare i att bara göra när det kommer till handarbete. Annars kan uppförsbacken till att ta sig ann något nytt vara väldigt lång. Så i höst kanske jag äntligen tar mig för och skapar det där lapptäcket jag gått och tänkt på så länge.

Önskar er en fin helg!

 

2+

Comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.