Image thumbnail

Blog

Sensommardagar

Vill så gärna skriva höstdagar, men riktigt där är vi ju inte än. Men det är ju bara för att den här lugna, sköna och ganska stillsamma känslan har infunnit sig i kroppen. Vardagen är ju igång här på riktigt nu, vilket känns himla fint ändå. Den här sensommaren har också kommit med en hel del fina insikter. Kanske för att våren som var i år var ganska tuff och lite vilseledande. Sen kom den här snälla (fast väldigt varma) sommaren och man fick landa lite. Och ur det har massa ny energi och fina tankar och idéer kommit. Älskar den känslan! Den här veckan tänkte vi komma igång lite bättre med bloggen också. Den har ju gått lite på halvfart fram tills nu. Så har ni några önskemål vad ni vill se och läsa här inne i höst så får ni gärna lämna en liten kommentar. <3 Tycker vi kikar på lite bilder också från den senaste tiden.

En bild från alla promenader jag tagit i augusti. Det är verkligen något jag tagit mig för den här månaden. Att röra på mig (nästan) varje dag. Det gör liksom allt för ens välmående. Och det behöver inte betyda att man behöver ut och springa flera kilometer, utan bara ta en rask promenad i duggregnet är i alla fall för mig minst lika givande.

Ljuset i torpet är så fint så här års. Vi är mest där på helgerna just nu. Rensar i trädgården, barnen leker och vi dricker mängder av kaffe ute i trädgården.

Varje lördag är det Bondens egen marknad här i Västerås. Där kan man köpa fantastiska bullar, färska ekologiska grönsaker och de mest vackra höstbuketterna.

Hon som jag köpte de här blommorna av berättade att man kunde torka hela buketten sen. Så det har jag gjort nu. Jag visste inte att man även kunde torka dahlior, men det funkade hur bra som helst.

I mitt kvarter där jag bor finns de mest vackra husen. Älskar att gå runt här och insupa allt!

Att börja förmiddagen så här har blivit lite av en lördagstradition i min familj.

En annan dag var min mamma på besök och vi åkte ut till Gäddeholm för att fika och gå runt på området.

Matilda fångade sin Algot i hennes kök. Som en tavla, som många skrev när vi postade den här bilden på Instagram! <3

Förra veckan var vi i Stockholm och jobbade för Granit. Det var ett juljobb som gjordes till deras magasin Livet.

Hela jobbet fotade vi i en dagsljusstudio som heter Lilla Paris. Helt magisk var den!

Ännu en augustibukett som sedan torkades. Så fint när man kan bevara blommor på det här sättet.

Blir lite full i skratt när jag ser den här bilden med Otto och alla solrosor och stjärnflocka. I år hade vi ju storslagna odlingsplaner ute på torpet, men varken tiden eller engagemanget höll hela vägen. Men sen fick vi något galet ryck i slutet av juni och direktsådde lite frön ute på torpet. Och här ser ni resultatet. Visst att det är fint med allt det gröna längst husväggen, men några blommor lär det nog inte komma upp. Aja, bättre lycka nästa år!

Tur att det fortfarande finns en och annan liten blomma att plocka ute i naturen.

En bild hemmifrån Matilda med en korg från Öland.

Och en bukett med lingon. Så roligt att det har börjat komma lite bär nu. De här lingonen plockade Matilda förra veckan till vårt juljobb. Önskar er en fin tisdag! /Nathalie

 

0

Comments

 • Annika Björklund

  Reply

  Vilket fint inlägg, både text och bild!
  Bland bilderna fastnade jag för den med ljusstaken i fönstret.
  Barnbilderna är helt magiska…..
  Annika B

  0
  August 21, 2018

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.