Image thumbnail

Blog

Rustika frallor

Homemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in Boyland

I söndags testade jag ett nytt brödrecept som blev så himla bra. Enkelt var det också! Det är ju verkligen en konst det här med att baka bröd, och tidskrävande. Men helt klart värt varenda minut när man tar ut den där varma plåten ur ugnen med rykande färska frallor.

Rustika frallor
ca 10 frallor

25 gram jäst (½ pkt)
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
11-12 dl vetemjöl special
Olja (till bakplåtspappret)

Rör ut jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt mjölken. Tillsätt salt och honung i degvätskan och rör om tills det har blandats. Rör ner mjölet i omgångar tills du har en lös deg, den ska inte arbetas för mycket. Låt jäsa i minst 1 timme till dubbel storlek. Sätt ugnen på 230 grader. Häll försiktigt upp degen på ett mjölat bakbord (det viktiga är att behålla så mycket luft som möjligt i degen). Dela försiktigt degen med en degskrapa eller en kniv till storleken du vill ha på brödet. Här kan du välja på frallor eller baguetter. Tänk på att brödet blir till den dubbla storleken när de är klara, lättare att föreställa sig hur man kan fördela degen. Lägg bröden på en plåt med oljat bakplåtspapper och sedan in i ugnen. Man kan även pensla bröden med ägg, vatten eller olja innan om man vill ha en glansig yta. Grädda brödet i cirka 10-20 min beroende på vilken storlek på brödet du valde. Knacka på undersidan av brödet för att vara säker på att de är klara, det ska låta ihåligt.

Ni får gärna dela med er av era bästa brödrecept!

/Nathalie

0

Comments

 • Hanna

  Reply

  Gick upp halv åtta i morse och bakade bullarna till söndagsfrukosten. Värt varenda minut jag missade av sovmorgonen. Tack för receptet!

  0
  April 6, 2014
 • Mmm va gott med hembakt bröd!!

  0
  April 18, 2014

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.