Image thumbnail

Blog

Rabarber- och hallonkompott

Raspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandBabes-in-Boyland_rhubarb-and-raspberries-5Raspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandAtt uppmärksamma att rabarbersäsongen är igång börjar bli lite av en tradition här på bloggen. Tidigare har vi gjort både rabarbersaft och rabarberglass. När vi sågs sist hade Matilda med sig årets första skörd av rabarber från hennes mammas trädgård, och vi var så klart tvungna att laga något gott av dem. Även fast vi egentligen inte alls hade tid med det och vissa av oss hade ett tåg att passa. Men gott var det!

Här kommer världens lättaste, och godaste recept på en somrig kompott.
Rabarber- och hallonkompott
ca 4-5 portioner
500g rabarber
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 citron
100 g färska hallon
Skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar och lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna och lägg ner dem tillsammans med rabarbern. Pressa i citronsaft från en citron (håll koll på att inga kärnor åker med). Häll i sockret. Koka på svag värme tills det blivit en kompott. Servera med vaniljglass.
0

Comments

 • Så himla enkelt och gott! Haha känner igen det där med att börja baka eller laga nåt fastän en egentligen verkligen inte har tid. Händer ca varannan dag 😀 Men alltid lika värt det förstås!

  0
  May 14, 2016
 • Ida

  Reply

  Låter och ser väldigt gott ut! Men undrar när hallonen ska i? 🙂

  0
  May 16, 2016
 • Låter så gott! Receptet sparas genast:)

  0
  May 18, 2016

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.