Image thumbnail

Blog

One pot pasta med svampbollar

Detta inlägg är i samarbete med Garant.

Fredag idag och dags för ett nytt fredagsrecept. Det här med vardagsmat är ju alltid något som man kan förbättra och effektivisera och framför allt förnya. För visst håller ni väl med om att den här typen av matlagning inte alltid är den mest inspirerande. Så här kommer ett av våra bästa vardagsrecept – One pot pasta. Busenkelt och uppskattas av hela familjen! One pot pasta by Babes in Boyland

One pot pasta by Babes in BoylandTomater som odlades i somras som fick åka ner i kastrullen.

One pot pasta by Babes in BoylandMan blandar liksom ner allt i samma kastrull och låter det koka i ca 12 min. Sen är det klart för att serveras.

One pot pasta by Babes in Boyland

One pot pasta by Babes in BoylandTill pastan stekte vi på några vegetariska svampbollar från Garant. Att vara vegetarian idag är verkligen inte svårt, och det känns framför allt roligt att det finns så många produkter som även barnen uppskattar. Extra smidigt också att många produkter är frysvaror så man kan köpa på sig några extra förpackningar. Såg även att Garant hade fått in falafel, vilket våra barn älskar! Måste testa snart.

One pot pasta
ca 4 port

400 g spaghetti
400 g cocktailtomater, delade på mitten
1 lök, röd eller gul, tunt skivade
3 klyftor vitlök, tunt skivade
1,2 l vatten
ca 2 tärningar grönsaksbuljong
75 g parmesan, riven
2 msk smör
2 krukor basilika

Gör så här:
Lägg allt i pastakastrullen förutom parmesanen, smör och basilikan. Slå på vattnet, koka upp och ställ kastrullen på medelhög värme i 12 min. Koka tills pastan har sugit åt sig det mesta av vattnet. Ha sedan i basilikan tillsammans med smöret, vänd ihop. Servera genast, riv på parmesan.

Spara

Spara

Spara

Spara

0

Comments

  • Wilda

    Reply

    Älskar den här typen av mat och tack för tips om svampbollarna – de har jag helt missat! Jag tycker så mycket om den här bloggen, med era stämningsfulla foton och inspirerande kreationer.

    0
    November 18, 2017

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.