Image thumbnail

Blog

Mandelmusslor med grädde och lingon

Detta är ett samarbete med Garant.

Nu var det längesen vi bjöd på ett fredagsrecept. En riktig klassiker runt jul är mandelmusslor, gärna med grädde och lingon. Har ni testat?Mandelmusslor by Babes in Boyland

Mandelmusslor by Babes in Boyland

Vi bakade våra med hälften vetemjöl, och hälften mandelmjöl från Garant. Att baka glutenfritt (eller med mindre gluten) och snällare för magen är verkligen lättare än någonsin just nu, och förutom mandelmjöl så finns även durra, teff och bovete i Garants skafferisortiment.

Mandelmusslor by Babes in Boyland

Formarna fick vi låna av Matildas mamma. Det brukar finnas massvis av dessa på loppis, men av någon anledning så var de helt slut den här veckan. Kanske fler än vi som bakar mandelmusslor inför helgen.

Mandelmusslor by Babes in Boyland

Mandelmusslor by Babes in Boyland

Mandelmusslor by Babes in Boyland

Av lingonriset tänkte vi binda en varsin enkel krans. Fint att dekorera paket med också.

Mandelmusslor
16 mindre musslor

100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk strösocker
1 äggula, liten

Fyllning:
2 dl lingon
1 msk strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl kolasås (vi uteslöt det den här gången)

Gör så här:
Bland smör, vetemjöl, mandelmjöl och socker. Arbeta in äggulan och låt degen vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla formarna väl (vi använde mandelmjöl). Dela degen i två delar och sedan varje del i åtta mindre bitar. Tryck ut en degbit i varje form. De ska inte tryckas ut för tunt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills mandelmusslorna fått färg. Låt svalna 10 min innan de försiktigt tas ur formarna.

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.