Image thumbnail

Blog

Måndag och ny workshop

Just nu är det verkligen mycket som händer. I torsdags släppte vi äntligen platserna för vår nya workshop Hidden Places – en kreativ workshop ihop med Mokkasin-Sofia. Snart är vi helt fullbokade också, så om du är intresserad se till att knipa en plats typ nu. <3

Tycker Sofia hade gjort ett så fint inlägg om hennes tankar kring det här. Det hittar ni här.

Så här skriver vi om workshopen på vår hemsida:

Vi har en förkärlek för det otillrättalagda, det som kanske har varit glömt eller gömt i många år. Vi vill blåsa liv i insomnade hus och ödeplatser, fylla dem med liv och kreativitet för en stund.

Under åren vi jobbat med bild, fotografi och styling har vi samlat på oss en hel del sådana platser, som vi nu vill dela med oss av. Det är något visst med att få lov att stiga över tröskeln till en sådan plats. Som om man vore på hemligt besök. Man vet ju inte alltid vad man ska hitta eller hur man ska känna. Och vi är övertygade om att det också gör något med kreativiteten och känslan i skapandet. Ljuset vandrar på ett alldeles särskilt sätt, kanske är ljuden helt annorlunda mot vad du är van vid. Eftersom tiden oftast stått still så faller skuggor och ljusglimtar på samma vis, nu som då. Med respekt till husen och platserna vill vi fylla dem med liv. Med samtal, möten, kreativitet och små sköna ting.

Vårt fokus kommer ligga i kreativt fotograferande och styling i form av byggda miljöer vi skapar tillsammans i team. Under dagen kommer du ha möjlighet att bygga en unik och dynamisk bildbank med olika uttryck och form. Vi kommer att dela med oss av ett unikt och brett rekvisitaförråd både för stilleben-foto och större miljöer. Allt för att ge möjlighet till att utvecklas på flera plan.

Under dagen kommer vi väva in inspiration med fokus på fotografi, styling, kreativt skapande och visuell storytelling. Det kommer också finnas möjlighet att inspireras vid Hands-on workshops med fokus på våren, i form av DIY och remake.

Vi startar upp dagen med en föreläsning om hur man går tillväga när man fotograferar på sådana här platser. Vi jobbar helt med naturligt ljus och vi kommer lära ut tekniker, tips och råd. Vi kommer också berätta om hur man ska tänka när man bygger miljöer och grunderna till kreativt fotograferande och styling. Workshopen Hidden Places kommer att väva ihop olika tema som i – magisk, sagolik och naturlig enkelhet. Ena delen av dagen kommer miljöerna vi skapar att hämta grunden i magiska miljöer som drar åt lekfullhet och sagobetoning. Medan andra delen hämtar inspiration i det dukade bordet med fokus på våren, hantverk och det vackra i det enkla.

Mer info och anmälan hittar ni här.

Kram på er och hoppas ni får en fin måndag!

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.