Image thumbnail

Blog

Månadens lista – mars

Nu är månadens lista igång igen! Igår gick startskottet hos Johanna, så vi hänger på den här gången också. Inne hos Johanna hittar ni även en sammanställning på de bloggare som publicerade en februarilista förra gången. Himla roligt att få ta del av alla inspirerande listor och samtidigt få dela med sig lite av vad vi inspireras av just nu. Vi kör en liten egen variant även den här gången.

Kaffekopp

87633d598ffa33d6cf836e4e445c9102

Månadens kaffekopp får den japanska designern Takeshi Omura stå för. Gärna med tillhörande kaffekanna och till.

Frisyr

e587239c77b62fd38e30742769a0f6aa

Okej, inte så mycket förnyelse från förra månadens frisyr. Men den här längden är ju så förbaskat fin.

Musik

Blue Hawaii - Untogether

Den elektroniska popduon Blue Hawaii (Raphaelle Standell-Preston and Alexander Cowan) från Montréal målar sitt ljudlandskap med bred och mjuk pensel, i många tunna lager. I detta svävar Raphaelles grymma röst och det blir omöjligt att inte ryckas med i vindarna. Här hittar ni deras album Untogether på Spotify.

Bok/podcast9789127141353_0_

Månadens bok kommer egentligen inte ut förrän i april, men fick ändå vara med i listan. Boken Kära Liv och Caroline är skriven av geniala Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli, och bygger på frågor de fått av sina podlyssnare. Deras feministiska och samhällskritiska pod En varg söker sin pod är fantastiskt och har ni inte upptäckt den så tycker vi att det är hög tid att ni gör det nu. Här hittar ni alla avsnitt.

Mat/bak

Image courtesy of Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet

På söndag kommer äntligen Matilda hit och då blir det full fart i Babes in Boyland-fabriken. Tanken är att vi ska fota en hel del grejer tillsammans. Därför har det blivit en hel del inspirationsletande bland våra favorit mat/bakbloggar och på Pinterest. Fastnade lite extra vid den här härliga bilden som är publicerad av den San Fransisco baserade bloggerskan The Bojon Gourmet. Här hittar ni hela receptet.

Kreatör

il_570xN.686009461_mhrm

En av de bästa sakerna med Instagram är att man hela tiden upptäcker en massa fantastiska kreativa människor som man aldrig skulle ha upptäckt annars. Ett typiskt bra exempel på det är illustratören och kreatören Courtney Knight. På Instagram heter hon @goodknightyou. Vi älskar hennes knasiga och egna formspråk och hennes Instagramkonto och Etsy-sida är full av inspiration.

Skor

390856dafc3a93bc8da3633dd1e74640

Vår <3 slitna sneakers!

Resemål

Öland by Babes in Boyland

Ni som följer oss på Instagram vet att vi båda var på Öland förra sommaren. Fina Öland! Denna bild är tagen av Matilda på norra Öland och skapar en extrem längtan efter svalkande saltvatten och varm sand under fötterna. Eftersom vi båda inte kommer resa på några månader (på grund av bebisar som kommer i maj) så får vi blicka framåt lite och längta efter en sensommar på Öland.

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.