Image thumbnail

Blog

Lunchtips

Pytt i panna by Babes in BoylandPytt i panna by Babes in Boyland

En av våra favoritkokböcker i bokhyllan är helt klart Green Kitchen Stories kokbok. En bok proppfylld med vegetariska, nyttiga och vackra vardagsrecept. Perfekt att plocka fram när matinspirationen inte är på topp, vilket faktiskt händer ganska ofta. Här om dagen testade Nathalie att göra deras vegetariska Pyttipanna med bondbönor (med några få justeringar). Hur gott som helst! Just råstekt färskpotatis kan ju vara något av det godaste som finns.

Som ni kanske har märkt så är vi stora förespråkare när det gäller ekologisk mat. Vi handlar nästan uteslutande eko, vilket inte alltid har varit enkelt. I många år har det varit svårt att hitta ekologiska alternativ och priserna har oftast varit väldigt höga. Men de senaste åren, i och med den ekotrend som råder, så har det verkligen skett en positiv förändring i butikshyllorna, även fast det fortfarande bara är en liten del av utbudet. Nu finns det nästan alltid ekologiska alternativ i välsorterade matbutiker, och priserna har blivit mycket bättre. I alla fall för oss vegetarianer. Så tummen upp på det – fortsätt handla eko. <3 Vad har ni för tankar kring ekologisk mat? Vore så kul att höra hur ni tänker kring det ämnet.

Green Kitchen Stories Pytt i Panna med bondbönor
4 port

1 msk kallpressad olivolja
1 gul lök, grovhackad
2 vitlöksklyftor, grovhackade
450 g små färskpotatisar
3 rödbetor, skurna i tärningar
3 morötter, skurna i tärningar
2 palsternackor, skurna i tärningar
1 rotselleri, skuren i tärningar
15 färska bondbönor, spritade och skalade
1 zucchini, skuren i tärningar
en stor näve färsk dill

Hetta upp oljan och stek lök och vitlök i ca 1 min i medelstark värme. Tillsätt potatis och rödbetor och stek ca 7 min. Tillsätt sedan morötter, palsernackor och rotselleri. Rör om ofta för det fastnar lätt i pannan. Tillsätt mer olja om det behövs. Stek i ca 5 min och tillsätt sen bondbönor, zucchini och några dillkvistar. Stek i ytterligare 5 min tills alla grönsaker blivit mjuka. Till detta stekte Nathalie även halloumi och gjorde en enkel senapsdressing.

0

Comments

  • Det där ser ju hur gott ut som helst (som allt Green Kitchen Stories gör). Perfekt “början av hösten”-rätt.

    Jag tror jag köper 80% ekologisk mat. Men några gånger blir jag kluven – ska jag köpa ekologiska tomater från Spanien eller inte-ekologiska från Danmark (bor i Danmark)? En sån gång väljer jag nästan alltid det lokalproducerade, för att så vitt jag kan läsa, har vi strängare regler i Skandinavien än många andra länder – så våra konventionella produkter är några gånger bättre än de ekologiska från andra länder. Men sånt kan verkligen vara förvirrande några gånger tycker jag…

    0
    August 27, 2015

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.