Image thumbnail

Blog

Loppisfynda till barnrummet

Alla bilderna kommer från Nathalies Pinterest.

Att vi gillar loppisar har väl kanske inte undgått någon. Hade vi fått välja hade vi kunnat springa på olika loppisar var och varannan dag. Här i Västerås är utbudet helt okej, men bästa närliggande staden med bra loppisutbud är faktiskt Eskilstuna. Sist vi var där så fick vi nästan inte plats med allt i bilen hem. Nog för att vi var tre stycken som hade handlat, och mycket var till vår senaste workshop. Men det säger ju en hel del om utbudet, eller hur?! Får planera in en tripp dit snart så vi kan dokumentera alla våra favoritställen.

Vi har, som säkert många andra, alltid några olika saker som vi letar efter. Som till exempel möbler och prylar till barnrummet. Här är det viktigt med kvalitet, knasighet, lekfullhet, snälla färger, naturmaterial och handarbete. Vi tänkte att vi skulle tipsa om lite grejer som vi letar lite extra efter när det kommer till att fynda till ett barnrum. Häng på:

Skåpet
Den senaste tiden så har vi sett mycket linneskåp i barnrum. Tycker fortfarande det är väldigt fint fint, men börjar känna oss mer och mer sugna på det öppna skåpet. Gärna i trä med olika små fack som man kan fylla med massa fint. Hittade vårt drömmars skåp på Folks Interior och kanske kommer vi slå till. Visst är det fint?! Tycker även klädda eller mönstermålade skåp är fantastiskt fint. Speciellt Josef Frank skåpet som är i kollaget. Nu är kanske inte det ett skåp som man springer på på loppis, men kanske ett hemmagjort, handmålat skåp som stått i något gammalt torp dyker upp på någon av alla loppisar i sommar.

Korgar
Korgar kan man aldrig få för mycket av. Perfekta att förvara leksaker i och vackra att ha framme, ståendes på golvet. Är de stora nog så är de även roliga att leka i.

Speglar
En spegel i ett rum är alltid fint. Den här typen av speglar hittar man ofta på loppis och känns lekfulla och passande i just ett barnrum.

Vackra band, trådrullar och textilier
Om ni har lite större barn som också gillar att pyssla så är ett bra tips att rota runt lite bland syavdelningen på loppisar. Där hittar man ofta vackra band i olika material och trätrådrullar som är fina att ha framme. Även stuvbitar av vackra mönstertextiler kan vara roligt att testa sy i för hand.

Små väskor
Väskor är alltid roligt att leka med. Både för stora och små barn. Packa i och ur och klä ut sig med. De är också fina att ha framme hängandes på krokar, dörrhandtag och stolsryggar.

Krokar och kroklister
Den här typen av förvaringspryl (eller vad kallar man det?!) letar vi alltid efter. Det finaste är om man hittar hemmasnickrade små krokhängare i någon somrig kulört. Gärna lite snirkliga och skavda. För några veckor gjorde Nathalie ett riktigt fynd då hon hittade en helt fantastisk krokhängare i trä med utsnidade fyrklöver.

Leksaker
Om ni har tänkt att era barn ska leka med de leksaker ni fyndar på loppis så är det nog inga direkt gamla saker ni ska köpa med er hem. Vet inte hur många vackra gamla leksaker som hållit i ca 30 minuter efter barnen har lagt beslag på dem. Men de är ju väldigt fina att ha framme och så kan det ju också få vara i ett lekrum. Speciellt om de där korgarna är fyllda med Briotåg, böcker, bilar, dockor och lego.

Textilier
I form av vackra överkast, gärna lapptäcken eller virkade, kuddar, små knasiga mattor och kläder. Även vackra tyger som skulle kunna sys om till ett överkast eller tjock golvfilt. Eller så kan man göra som Sofia och klär in madrasser i dem.

Hoppas ni har fått lite tips inför sommarens alla loppisbesök!

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.