Image thumbnail

Blog

Lilla sovrummet i torpet

Den här våren och sommaren har vi en hel del små renoveringsprojekt på gång. Bland annat så ska vi ta tag i vårt lilla sovrum på torpet. Just nu används det lite som ett förråd, och det är ju inte alls tanken. Och nu när vår köksrenovering är klar så känns det naturligt att ge det här rummet lite mer kärlek. Tanken med torpet är ju både att vi ska kunna använda det som en studio, och ett ställe att hitta inspiration på och i framtiden bjuda in människor till. Men sen så är det också ett ställe där vi ska vara med våra familjer och vänner. Så det tänker vi mycket på när vi planerar hur vi ska ha det. Så lätt att man helt svävar ut helt i det vackra rent visuellt, och glömmer bort att det också ska vara en skön och avslappnad plats att hänga på.

Vi tänkte att ni ska få ta del av våra tankar och idéer kring hur vi tänker med inredningen och val av färger och så vidare. Nu har vi ju en jättevacker tapet inne i rummet från Sandberg. Tyvärr så är det här rummet så litet bara, så vår känsla just nu är att tapeten tar över lite för mycket och rummet känns ännu mindre. Så därför har vi tänkt att att måla rummet i en ganska ljus kulört. Här kommer vi tillsammans med en färgbutik som heter Öbergs som ligger här i Västerås ta fram en egen torparfärg. Det lutar nog just nu åt en grön nyans. Grönt gör sig så bra i sovrum, och så kommer färgen passa de grova plankgolven som vi tog fram förra sommaren.

Länkar till bilderna hittar ni via Nathalies Pinterest.

Rummet är som sagt ganska litet och avlångt, men har ändå två fönster, ett stort och ett litet. Så det är ett ljust rum. I ena hörnet kommer vi placera en säng som även kommer fungera lite som en sittplats om man vill det. Den kommer vi fylla med massa kuddar och täcken/filtar i naturmaterial. Tycker randigt är så fint i linne, och extra passande i sommarhus. Såg att brittiska Toast hade randiga sängkläder dock inte i linne utan ekologisk bomull. Men fina var de! Bredvid sängen kommer det få stå en gammal stol, eller en pall som avlastningsmöbel.

Sedan kommer vi försöka hitta en skåp eller en skänk som vi ska ha mot den långa väggen. Vi har nästan ingen förvaring i torpet så en sån typ av möbel är verkligen prio ett att hitta. Vi kommer också sätta upp en gammal knopplist som vi kan hänga massa vackra saker på; korgar, hattar, tavlor och torkade kransar. Den kommer antagligen hamna på den lilla väggen vid sängen eller den långa där skåpet ska stå.

På en av väggarna tänkte vi även sätta upp en spegel. Det gör också att rummet känns större än vad det är. Tycker speglarna i kollaget var helt fantastiska, och hade gärna hittat något liknande.

Väggarna kommer vi nog hålla ganska rena från tavlor. Men någon stämningsfull oljemålning eller enkel krokitekning vore ju fint! Ett tips är att ta bort de tjocka ramarna som oftast sitter på oljemålningar. På så sätt kan man placera målningen på en knopplist eller ställa på en skänk eller direkt på golvet.

På torp ska det vara gardiner tycker vi. Tänk er öppna fönster och en skir ljus gardin som fladdrar i vinden. Ahh, så fint!! Drömmen hade ju varit gardinen som är i kollaget. Varför hittar man inte den här typen av textilier på loppis?!

Sist så kommer vi nog inte ha några krukväxter i fönstren utan plocka in vackra kvistar och blommor från trädgården.

Det var nog allt just nu. Mycket text blev det, men hoppas ni kan med hjälp av mood boardet visualisera rummet framför er. Kram!

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.