Image thumbnail

Blog

Lila manchesterbyxor, snäcktavla och frysta vindruvor

Har varit lite dålig på att spara bilder på Instgram den senaste tiden. Men så här såg det ut i alla fall när jag kikade under sparat-fliken idag. Väldigt färgkoordinerat och väldigt mycket höst. Och lite samma färgskala som i mitt vardagsrum här hemma. För övrigt så köpte jag även ett par lila byxor i veckan och det trodde jag aldrig skulle hända. För lila har alltid varit min svåraste färg (tillsammans med orange). Men nu tycks jag dras mer och mer åt det hållet.

@andotherstories De här byxorna har allt jag vill ha i byxväg just nu. Skärp, manchester och färgen! Borde dock kunna gå och hitta något liknande vintage tänker jag. Fin färgkombination också med tröjan.

@31chapellane Kände någon slags samhörighet med den här målningen av Carl Vilhelm Holsøe, som Irländska 31 Chapel Lane lade upp för ett tag sen. Kanske för att våra bilder har lite samma känsla. Det här lite poetiska och vemodiga med det naturliga ljuset i fokus.

@repose.ams Har uppenbarligen varit sugen på vida, höstiga byxor den senaste tiden för hade även sparat den här bilden. Repose AMS är egentligen ett barnmärke och hade lagt upp den här bilden som färginspiration, så vet tyvärr inte den riktiga källan.

@signebay Ljuvliga färger hos Signe Bay i hennes studio. Tror dock att den är tagen förra året men känns fortfarande aktuell. Alltid fint att samla keramik i samma toner på en hylla eller i ett skåp.

@31chapellane Hade visst sparat två bilder från samma konto. Stämningsfullt och fint. <3

@bukowskis Vackert print av Carl Larsson från 1896 som heter “Sittande Modell”.

@hannahperssons Så avis på den här oljemålningen som Hannah har hemma hos sig. Otroligt fin! Oljemålningar finns det förresten gott om där ute på olika loppisar, så håll utkik.

@mariaemb Frysta vindruvor måste ju vara det finaste man kan fota. Har även stirrat mig blind på Sofia Woods bilder på detta. Dock får jag rysningar på grund av gillar inte isiga saker, men vackert är det! Tror också att jag gillar det här lite extra eftersom det påminner väldigt mycket om sånna där konstgjorda vindruvor som många äldre hade när man var liten. Vet att min gammelmormor hade det på ett vackert fat i sitt finrum. Minns ni? Har sett att de där platsvindruvorna börjar dyka upp på olika antikbutiker så de kanske är på uppgång igen.

@fanny_hanssons Just nu är jag på jakt efter en taklampa till mitt vardagsrum och här ser ni min drömlampa. Har ni sett något vackrare?! Även sänggaveln där bakom ser otrolig ut. Bilden är tagen i Italien och jag hade gärna sett fler bilder från där den är tagen.

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.