Image thumbnail

Blog

Kreativt möte: Sandra Murholt

Det bästa med Instagram (förutom alla fina följare och all inspiration man får) är att det är ett fantastiskt forum för nätverkande och ett ställe där man kan hitta nya bekanta och vänner. Extra roligt när de bor i samma stad också! Förra veckan hälsade vi på hemma hos Sandra som också bor här i Västerås. Och hade det inte varit för Instagram så hade vi aldrig hittat varandra. Fint eller hur?! Sandra visade sig vara världens härligaste person och vi blev verkligen varmt omhändetagna av henne och hennes son Melker som var ledig från förskolan den här dagen. Så mysigt att vi hade svårt att slita oss där kring lunch.Sandra Murholt by Babes in BoylandKort om Sandra
Bor:
Västerås
Familj: Oskar och sonen Melker
Yrke: Personalvetare som sadlat om, är nu egen företagare och arbetar med uppdrag inom inredning/styling, skyltning och foto.
Blogg: imittfokus.com
Instagram: @imittfokusSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandNi har ju inte bott i ert hus jättelänge. Berätta om vad ni föll för?
I november har vi bott i huset i 3 år. Vi föll för husets charm med sitt torn, läget (nära naturen och stan) och att vi såg att det fanns potential att göra det till vårt drömhus. Tomten är ganska stor för att ligga centralt ca 1300kvm. Vi har gjort om ganska mycket på tomten men bevarat det som vi tyckte var charmigast, de gamla äppelträden, schersminen och syrenbuskarna.Sandra Murholt by Babes in BoylandBabes_in_Boyland-creative-meeting_Sandra_Murholt-16Berätta lite om huset och dess historia.
Det är byggt 1895, men vi har bara ritningar på huset från 1936 och jag har försökt att hitta bilder och information om huset på länsarkivet och stadshuset, men det har varit svårt. Så jag har tyvärr inte så mycket historia kring huset.Sandra Murholt by Babes in BoylandBerätta lite om er renovering. Vad har ni lärt er under vägen?
Vi har försökt att utgå från tidstypiska element för att återskapa en tänkbar ursprunglig känsla men utan bli för nitiska. Vi har renoverat på något sätt i nästan varje vrå i huset, vissa saker har vi gjort själva och andra har vi tagit hjälp med. De största sakerna som vi har gjort är att putsa om fasaden, helrenoverat den byggnadsdelen där hallen är inklusive byta taket, nytt golv samt fönster och dörrar. Dessa har tillverkats av en lokal snickare som gjort dem efter vårt önskemål med spröjs hämtade från ritningen från 1936. Vi har även bytt all el, målat eller tapetserat så gott som alla väggar, tagit fram gammalt golv som slipats och behandlats.

Det vi har lärt oss på vägen är att det alltid kostar mer pengar än vad som framgår i offerter, så det är bra att räkna med att det kommer kosta lite mer. Sen tror jag att det är bra om man inte behöver jäkta fram beslut, utan kan känna in och bestämma hur man vill att saker och ting ska vara. För det är när man har bott i huset ett tag, som man inser behoven.Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandNågra renoveringstips?
Ta en paus i renoverandet och njut mellan varven. Stressa inte fram projekt utan känn in och landa innan ni kör igång. Något som har varit viktigt för oss är att hitta balansen i vad vi kan göra själva och när vi behöver ta hjälp. Vi gillar att få vara med och sätta prägel på vårt hus och utmana oss själva men det är avgörande att vara realistisk i vad vi har förmåga att göra och hur mycket tid vi kan lägga för att också ha tid för familj och vänner. Om ni ska anlita hantverkare, hör er för i bekantskapskretsen för trovärdiga referenser. Planera projekten tillsammans och skapa en bra plan för er renovering, då vi båda har ett intresse för inredning och projekt så brukar vi spara ner inspiration på hur vi vill att rummen ska se ut och sen diskutera igenom och få en gemensam bild på vad vi vill åstadkomma.
Sandra Murholt by Babes in BoylandVad har du för tips för att skapa ett personligt hem?
Att blanda gammalt och nytt. Det finns så mycket fina gamla saker med en historia, som har så mycket mer charm än en nytillverkad pryl, men som sagt en blandning av gammal och nytt skapar ett charmigare och personligare hem. Sen gillar vi även att skapa egna grejer. Vi har till exempel byggt ihop lampan i matrummet av kopparrör och det sätter ju också en viss personlighet och prägel till hemmet.Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandVad har ni för planer med huset nu?
Vi blev nyss färdiga med växthuset, så nu har vi sagt att vi ska ta det lite lugnt på renoveringsfronten, men vi får väl se hur det blir med det. Så småningom så har vi planer på att renovera både kök och badrum. Badrummet är prio ett.
Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandVar hämtar du inspiration?
På många sätt, men några är platser jag besöker, instagram, pinterest, andra människor och naturen.Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandVad brukar du leta efter på loppis och vilka är dina bästa fynd?
Det brukar vara allt möjligt, porslin, tavlor, stolar och andra möbler. Jag har gjort många fynd, men mitt bästa fynd är köksbordet.Sandra Murholt by Babes in BoylandVad äter du helst?
Riktigt bra sushi är en favorit, men det finns väldigt många goda rätter. Vi försöker att äta mer vegetariskt och är det något som kommer från den egna trädgården så är det en bonus. Jag utmanar mig själv hela tiden att hitta goda och inspirerande vegetariska recept.Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandVad gör du helst en ledig dag?
Är med familjen och myser, gärna ute i skogen med picknick.Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandNär är du som mest kreativ? Vad gör du helst då?
När jag håller på med något som jag tycker är roligt, till exempel ett stylinguppdrag, fotouppdrag, bakar/lagar mat eller när vi håller på med något projekt.Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandBerätta lite om ert växthus.
Vi har länge drömt om ett växthus och började att odla på vår lilla balkong i Stockholms innerstad. En del av vår husdröm var att få bygga ett växthus. Hur det skulle se ut har växt fram under åren genom mycket inspirationssökande och research. Det första som föll på plats var när vi hittade ett par fantastiska gamla fönster på en byggnadsvårdsbutik i Danmark och började skissa på växthuset utifrån dem. Sedan behövde vi landa i vart på tomten det skulle placeras och efter 2 års funderande så kom vi fram till att det skulle passa bäst i anslutning till köksträdgård som vi har anlagt. Då den ytan inte var så stor, så gav sig måtten av sig själv. Det känns underbart att det äntligen står på plats och att det blev sådär fint som vi såg framför oss.Sandra Murholt by Babes in Boyland Sandra Murholt by Babes in BoylandSandra Murholt by Babes in BoylandNi odlar en hel del. Vilka är era bästa komma-igång tips?
Ja det blir mer och mer för varje år. Jag tror att vi har ca 50 olika grödor i år. Det bästa komma igång tipset är nog att börja att odla sånt som inte är så svårt, som till exempel potatis, squash, tomater. När man känner att man lyckats och fått lite självförtroende så kan man utöka grödorna.Sandra Murholt by Babes in BoylandVad drömmer du om just nu?
Jag har många drömmar! Det jag drömmer om just nu är att vi ska kunna njuta av det fina som vi lyckats skapa hittills med hus, växthus och trädgård och mer fokusera på finlir. När det gäller jobb så drömmer jag om att utveckla mitt företag och få fortsätta att arbeta med kreativa uppdrag.

Tusen tack för att vi fick komma och hälsa på!

Spara

0

Comments

 • strenghielm

  Reply

  Vilket växthus!

  0
  October 9, 2017
 • Helena

  Reply

  Fantastiskt fint hus, trädgård och växthus.

  0
  October 9, 2017
 • Wow, så koselig!

  0
  October 9, 2017
 • anna

  Reply

  Sa jatte fint!!Underbart blogg inlagg!!

  0
  October 9, 2017
 • Men hjälp så fint hon bodde då! Så himla vackert orangeri också, med de spröjsade fönstrena och högt i tak <3 Tycker mycket om de här kreativa mötena ni gör 🙂

  0
  October 10, 2017
 • Så himla fint och inspirerande! Vilken dröm!! <3

  0
  October 10, 2017
 • thebeautyedit

  Reply

  Härligt kreativt möte och fantastiska bilder! xx m

  0
  October 10, 2017
 • For et nydelig hus og veldig fint intervju også!

  0
  October 10, 2017
 • jag jobbar på att öka mina följare just för att jag verkligen ser den här fantastiska potentialen i att knyta kontakter på insta. Hur har du gjort för att öka följare på insta?

  0
  October 17, 2017

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.