Image thumbnail

Blog

Kreativt möte: Olivia Berggren

Hoppas ni har haft en fin helg! Vi startar igång den här veckan med ett av våra favoritinlägg, ett nytt kreativt möte. Den här gången med Olivia Berggren. Olivia är är yogalärare, arkitekt och pluggar just nu till fysioterapeut. Vi har följt henne ett tag på Instagram och älskar verkligen hennes harmoniska bilder i kombination med korta yogavideos. För någon vecka sen åkte vi till Glädjens kapell som ligger ca en timme från Västerås. En fantastisk dag och fantastisk plats. Vill så klart berätta allt nu, men om ett litet tag ska vi dela med oss av vad vi har för planer här. För det fanns nämligen en anledning till att vi valde att fota Olivia på den här platsen. Vi hade även sällskap av vår fina vän Linda (som vi också har planer med) och så underbara Inger som äger Glädjens kapell. Vilken kvinna! Ni ska få veta mer om henne och det här stället längre fram. Det lovar vi!
Move with ease by Babes in BoylandKort om Olivia
Bor:
Västerås
Familj: Sonia, 2,5 år och sambo
Yrke: Yogalärare, arkitekt och fysioterapistuderande.
Instagram: @movewitheaseGlädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandBerätta lite om hur du hittade yogan. Vad fick dig att börja?
Första gången jag yogade var det på Skandinavisk Yoga i Stockholm, – djupmeditation och klassisk yoga. Det hjälpte mig att sova bättre och ha mindre huvudvärk. Eftersom jag somnade varje gång tyckte jag att det var lite dyrt bara för att få en powernapp, då slutade jag för att 7 år senare började med Ashtanga Yoga. Jag trodde att jag började för att stretcha mina löparben. På första klassen bröt jag ihop i gråt och förstod att det fanns mer i yoga än ”sträck och böj”. Jag var fast med en gång, slutade springa och har yogat stort sett varje dag sedan dess.Move with ease by Babes in BoylandBerätta lite om din yogaresa. Vad har du lärt dig under vägen?
De första åren ville jag fort framåt och pressade mig själv väldigt hårt. Jag lyssnade inte på kroppen och var resultatorienterad. Efter flera skador och en graviditet med foglossning tvingades jag att revidera allt som jag lärt och trott på i min yogapraxis. Jag saktade ned och började fokusera mer på att stärka och stabilisera. Nu har jag inte längre ont och är långt mindre besatt av att göra häftiga ställningar, vilket är ironiskt med tanke på att jag numera kan göra saker jag bara drömde om att göra för 10 år sedan. Nu ställer jag frågor och provar mig fram, allt mjukt men starkt.Move with ease by Babes in Boyland Move with ease by Babes in Boyland Move with ease by Babes in Boyland Move with ease by Babes in BoylandVad har du för tips när det kommer till att börja med yoga.
Att acceptera dig själv precis som du är just nu och inte jämföra dig varken med andra eller hur du var en gång i tiden. Våga lita på din egen intuition om vad som är bra för dig. Hitta en yogalärare du har förtroende för, men ta allt med en nypa salt.

Hur ser ditt yogautövande ut idag? Hur kombinerar du det med ditt dagliga liv?
Sedan 4 år tillbaka yogar jag i princip bara hemma. Jag försöker göra lite varje dag. Ett par solhälsningar känns alltid bra och väcker kroppen och ger fokus på andning. Ca 3 gånger i veckan får jag till 1,5 timme. Helst yogar jag på morgonen, men med familj och studier blir det lite när som helst. Ibland blir det ute på någon gräsmatta eller i en skog. Det behöver inte vara så uppstyrt.Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Move with ease by Babes in Boyland Move with ease by Babes in BoylandVar hämtar du inspiration?
I mänskliga möten och i naturen. Som yogalärare möter man väldigt olika människor och i varje individ finns så mycket visdom och erfarenhet. Allt ger inspiration till min egen praxis och undervisning.Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Move with ease by Babes in BoylandVad äter du helst?
Mat som är lagad med kärlek. Gärna grönt, men jag är inte längre strikt vegetarian. Jag tillåter mig att äta vad jag vill och har lärt att min kropp och huvud mår bäst av en hel del fett – bra oljor, avokado, nötter.Glädjens kapell by Babes in BoylandGlädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandVad dricker du helst?
Morgon: kaffe
Lunch: grön smoothie
Eftermiddag: matchathe
Kväll: whiskeyGlädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandVad läser du?
Jag har tyvärr inte läst skönlitterärt sedan jag var gravid. Nu blir det kurslitteratur om anatomi och rehabilitering.Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandVad lyssnar du på?
Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar R´N´B, gammal som ny. Men också Singer-songwriter, klassiskt och jazz.Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandGlädjens kapell by Babes in BoylandVad gör du en ledig dag?
Är med min familj, helst ute i naturen. Låter saker ta sin tid, vill inte ha för mycket tider att passa. Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandNär är du som mest kreativ?
När jag är utvilad men samtidigt riktigt uppvarvad. Inträffar oftast på morgonen efter yoga och några koppar kaffe.
Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in Boyland Glädjens kapell by Babes in BoylandVad drömmer du om just nu?
Att bo nära eller i naturen med tid till att vara med dem jag älskar. Att få fortsätta undervisa yoga, och låta mig inspireras av andra som vet saker jag inte vet.

Tusen tack Olivia, Linda, Inger och Glädjens kapell för en fantastisk dag! <3

Spara

0

Comments

 • Wow, dette innlegget har jeg gledet meg til! Og det var enda vakrere og mer inspirerende enn jeg hadde drømt om… Stedet er magisk og menneskene likedan.. Dere klarer å treffe på de mest fantastiske personene der ute!

  (PS. Litt frustrerende å ikke få pinnet bildene her på bloggen.. eller går det på et vis?Jeg vil ha nesten alt her i mappene mine 😉 )

  0
  October 16, 2017
   • Oioi, da ble det avslørt såpass mye at jeg allerede har sett på hvor det er på kartet, haha 😉 Og jeg har fortsatt miiiinst like lyst som før, herlig!

    0
    October 16, 2017
 • Åh, magiskt! Bilderna.. jag älskar!

  0
  October 16, 2017
 • strenghielm

  Reply

  Lokalen, jisses, ser fram emot workshopen här 😉

  0
  October 18, 2017
 • November 6, 2017

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.