Image thumbnail

Blog

Kreativa möten – Sanna Wahl

För några veckor sen besökte vi Sanna Wahl hemma i hennes fantastiska hus i centrala Västerås. Ni som har följt oss ett tag kanske känner igen huset sen tidigare. Det var nämligen här som Matilda bodde, i den så kallade trädgårdsmästarbostaden, innan de flyttade till Borås. Eller så kanske ni följer Sanna via hennes färgglada och humoristiska blogg eller Instagram – Cirkus i Skogen. Det här är början på en rad olika möten med fokus på kreativitet som vi kommer göra under det här året. Att få starta med Sanna i hennes charmiga och inspirerande hem kändes extra fint.
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland
Kort om Sanna
Jobb: Arbetar som barnmorska på förlossning/BB i Västerås
Familj: Gift med sin tonårsförälskelse. Barnen Casper 18 år, Elliot 16 år samt Noel och Teodor 12 år.
Husdjur: Katten Åke, en kanin och fem hönor.
Instagram: @cirkusiskogen
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland Berätta lite om det fantastiska huset ni bor i.
Många gamla hus har namn, vårt hus heter Höganbo. Det är byggt 1905 och ritat av dåvarande stadsarkitekt Erik Hahr. Min mormor förälskade sig i huset och köpte det 1938 tillsammans med min morfar. Efter att hon blev änka drygade hon ut sin inkomst med att hyra ut möblerade rum till ungkarlar. Kvinnor ville hon inte ha i huset eftersom det blev så mycket spring av karlar då. Hon brydde sig aldrig om att be om referenser, så det var allmänt känt bland de som muckade från fängelset i Västerås att hos henne kunde man enkelt få en bostad. Jag har alltid älskat huset och drömde ända sedan jag var liten om att det en dag skulle bli mitt. Nu är det vårt och vi hyr också ut några av lägenheterna, men vi har lite mer koll än mormor på vilka som bor här. (Fängelset har nu stängts och byggts om till lyxlägenheter 🙂
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland
Har ni renoverat huset? Hur tänker ni kring renovering?
Husets ytskick är renoverat invändigt och utvändigt flera gånger. Vi slog ihop husets två största lägenheter efter att vi fick våra tvillingar och behövde fler rum. Vi försöker ta hand om huset och bevara det som det var byggt från början. Den enda stora förändringen är trappan som vi byggt för att sammanföra två av lägenheterna. Innan vi drog igång det bygget så gjorde vi en noggrann research för att få trappan så autentisk som möjligt. Det blev bra men dyrt…At Sanna Wahls place by Babes in BoylandAt Sanna Wahls place by Babes in BoylandAt Sanna Wahls place by Babes in Boyland
Berätta om din inredningsstil.
När jag var liten älskade jag tv-serien familjen Adams, kanske mest för deras fantastiska hus, och jag tror att lite av det sitter kvar i mig fast adderat med massor av färg. Mycket av möblerna har vi ärvt eller tiggt till oss, köpt på loppis eller auktion. Ingenting har kostat särskilt mycket (förutom trappan då). Jag lägger hellre pengar på resor än på möbler.
Bästa och sämsta köp till hemmet?
Bästa, svårt att välja, men kanske vår mossgröna sammetssoffa köpt på loppis för 200 kr eller trappan. Sämsta, tråkiga praktiska soffor med avtagbar klädsel när barnen var små och kladdiga. Nu frossar jag i sammetssoffor och har fyra stycken i rött, guld, grönt och blått.
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland
Vad har du för tips för att våga ta ut svängarna lite i inredningen?
Åk till Indien eller Västindien och bli inspirerad av deras fantastiska färgkombinationer. Har man inte råd med en semester så kan man ju alltid surfa dit. Färg gör mig lycklig. Inred med det som gör dig glad och strunta i om det är fint eller fult, rätt eller fel i andras ögon. T ex har jag målat insidan på vår ytterdörr knallrosa, vilket förstås är helt fel till ett gammalt falurött hus men jag älskar den och blir glad när jag kommer hem.
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland
At Sanna Wahls place by Babes in BoylandBabes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-11Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-4Vilken är favoritplatsen i hemmet?
Det växlar men just nu skulle jag säga på bänken i solen bakom hönshuset.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-31Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-21
Vad inspirerar dig?
Allt möjligt, film, bloggar, böcker, vänner, resor. Oftast så vet jag inte riktigt var idéer kommer ifrån. Intryck lagras, blandas om och kommer ut som något nytt eller snarlikt.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-41Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-42
Berätta lite om din blogg och varför du startade den.
Jag började blogga efter att ha läst andra bloggar i ett par år men jag tröttnade lite på likriktigheten och allvaret. Sedan tycker jag om att göra saker själv och inte bara titta på, min ambition är att bilderna ska vara intressanta och roliga och spegla en del av min vardag. Jag skriver nästan aldrig om min familj men dessutom om trädgården, djuren, hemmet och sånt som gör mig glad.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-23
Vad arbetar du med? vad är det bästa och sämsta med ditt jobb?
Jag arbetar som barnmorska. Det roligaste med mitt jobb är utmaningen att hjälpa varje födande kvinna på bästa möjliga sätt, att försöka få henne lugn och trygg. Det sämsta är när vi inte hinner med våra patienter ordentligt, ibland är det totalt kaos och ibland har vi nästan helt tomt på avdelningen.
Vad gör du när du inte jobbar?
Sen drygt ett år tillbaka lär jag mig att montera djur (stoppa upp djur, men det får man inte säga enligt min konservator). Senast gjorde jag ett bogmontage av en råbock åt min son i 18-års present. Jag utövar Ashtanga Yoga regelbundet och boxning när jag hinner. Så här års är det väldigt mycket trädgård. Framåt augusti orkar jag knappt se åt den men just nu älskar jag den. Jag går även på silversmide, en kvällskurs som jag gått på i 16 år, så jag har en ganska gedigen smyckessamling nu.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-25
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-60Vad drömmer du om just nu?
Resor (jag vill alltid åka på semester samtidigt som jag älskar att vara hemma) och ett växthus. Ett stort grönt växthus där jag ska baka pizza och grädda dem i den öppna spisen, göra yoga, plantera blommor och umgås med nära och kära.Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-33Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-35
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-34
Vad läser du helst?
Väldigt blandat, deckare, skräck, romantik eller drama, det spelar inte så stor roll vilken genre. Om boken är tråkig åker den i loppispåsen direkt – jag läser aldrig ut en bok som är tråkig. Våtmarker av R.Roche kan jag rekommendera för den som inte har så lätt för att bli chockad och Väggen av M.Haushoffer, den har jag till och med läst om.
At Sanna Wahls place by Babes in Boyland Vad lyssnar du på?
Helst på mina hönor när de går omkring och kacklar förnöjt, det är otroligt rogivande. Min man lyssnar på väldigt mycket musik så jag väljer oftast tystnaden när inte han har satt på någonting, men OM jag lyssnar på något så får det gärna vara Chocolate drops med Iggy Pop eller Little Jinder.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-30 Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-28Vad äter du helst?
Vegetariskt eller indiskt.
Vad gör du helst en ledig dag?
Skrotar runt hemma, utan något särskilt inbokat. Går ut i trädgården tillsammans med min katt och hönorna. Men allra helst skulle jag vakna upp nära ett tropiskt hav och åka ut på dyksafari hela dagen.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-38
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-63Har du några favoritbloggar eller Instagramkonton som du vill tipsa om?
Krickelins blogg läser jag gärna, tycker att hon tar fantastiska bilder. På Instagram gillar jag @hakesgard, just nu är jag besatt av trädgårdar, @norrfridnaturbruk, älskar deras hus och @thiswildidea för hans underbara hundbilder.
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-44
Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-47
När är du som mest kreativ? Vad gör du helst då?
Jag är som mest kreativ när jag är ensam hemma, jag älskar verkligen att vara ensam. Då tar jag gärna fram kameran och komponerar en bild eller fotar något som jag tycker är fint eller roligt. Om det är sommar åker jag gärna ut i skogen ensam med min kamera och vandrar omkring.
Har du något bra tips för en mer kreativ vardag?
Välj bort. Försök hitta tidstjuvarna i vardagen, städa inte för ofta, läs inte ut tråkiga böcker, fastna inte framför datorn eller mobilen.

Babes-in-Boyland_Creative-meetings_Sanna-Wahl-63Tack snälla Sanna för att vi fick komma och hälsa på! Och tack för den goda plommonmarmeladen som vi fick med oss hem. Nästa gång får vi ta receptet på den.

Translation

A couple of weeks ago we visited Sanna Wahl in her charming and inspiring home. Some of you might find the house familiar; this is where Matilda rented her apartment when she lived in Västerås. Sanna works as a midwife at Västerås BB and enjoys doing lots of creative stuff in her free time, such as taxidermy, gardening, photography and blogging. Thank you so much for having us Sanna!

0

Comments

 • Så otroligt vackert och personligt hem!

  0
  May 10, 2016
 • Å, så flott og inspirerende det var hos Sanna! Så herlige bilder, som vanlig, dette er dere så utrolig gode på, og jeg blir glad!

  0
  May 10, 2016
 • jessie

  Reply

  Strumpbyxorna! LOL! Tack, you made my day!

  0
  May 13, 2016
 • Så himla fint och genomarbetat detta var. Ni är verkligen fantastiskt duktiga på att porträttera människor och deras hem.

  Och, “städa mindre”, bästa tipset någonsin 🙂

  0
  May 16, 2016

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.