Image thumbnail

Blog

Kreativa möten: Pernilla Jansson

Så nu är vi äntligen igång med våra Kreativa möten igen. Något vi kommer fortsätta med i höst. För några veckor sen satte vi oss i bilen och körde till andra sidan stan för att hälsa på hemma hos Pernilla Jansson och hennes familj. Vi har följt Pernilla länge på Instagram och framför allt deras inspirerande renovering av huset. Så roligt att vi bor i samma stad också! Väl på plats blev vi bjudna på fika och fick även träffa hennes fina familj. En väldigt mysig förmiddag.Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Kort om Pernilla Jansson
Yrke: Inredare Ikea, bloggare
Bor: Västerås
Familj: Sambon Gustav, Flora 3, August 10 mån
Blogg: plazainterior.se
Instagram: @pernillaplazainterior

Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland

Meeting Pernilla by Babes in BoylandNi har ju inte bott i ert hus jättelänge. Berätta om varför valet föll på det här huset. Vad var det ni föll för?
Vi föll för området, den stora mysiga trädgården och så såg vi potential i huset, charmen fans där gömd, det vara bara det att nu var det upp till oss att leta reda på den igen.Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Berätta lite om er renovering. Vad har ni lärt er under vägen?
OJ, vilken renoveringsresa. Det gick egentligen väldigt bra och väldigt snabbt allting så länge vi bara hade Flora. Vi var snabba och hade alltid penseln inlindad i en platspåse, så fort hon somnade i sin vagn på tomten målade vi, eller slipade. Gustav sågade, slipade alla golv och isolerade väggar. Köket som jag kommer till lite senare var den största pärsen i renoveringen. Jag diskade i källaren i 3 månader och lagade mat på en kokplatta på altanen. Allt detta med en 1,5 åring i hasorna. Samtidigt var vi så rädda att missa tid med Flora att vi hellre jobbade sena kvällar. Jag målade lister med ett glas vin i fönsterkarmen den första sommaren i huset. Med två barn blev det svårare.
Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland

Några renoveringstips?
Måla så länge du har färg kvar på penseln, haha, nej men för vår del är jag så glad att vi fick så mycket gjort i början. Drivet var starkare, samtidigt är det dumt att hetsa fram och inte tänka igenom sina val. Jag är ganska impulsiv sedan barnen kom, Gustav tycker jag är på gränsen till hetsig, effektiv kallar jag mig själv. Vi ångrar att vi inte lagt golvvärme på något ställe, annars tycker jag vi fattat bra beslut. Men att lägga upp en tidsplan tycker jag är smart, det är inte kul att vara utan kök på obestämd tid till exempel. Ha med kontakt med elektriker med mera i planeringen. Och skapa en moodboard, så ni får en gemensam målbild.Meeting Pernilla by Babes in Boyland Meeting Pernilla by Babes in BoylandVad har du för tips för att skapa ett personligt hem?
Ha några favoritsaker, som du älskar, låt dom få kosta en slant eller inget alls. Det spelar ingen roll, bara det är du, byt inte ut dom efter trender. Ge inte upp, måla om, tapetsera om och byt textilier, du kommer känna när du hittat rätt. Inspireras av andra men kopiera inte. Var noga med belysningen, använd dimmer på så många platser som möjligt, det skapar verkligen en god stämning. Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland Meeting Pernilla by Babes in BoylandVad har du för tips när det kommer till att inreda ett barnrum?
Ställ dig på knä när du inreder ett barnrum, då hamnar du ungefär i ditt barns nivå. Häng tavlorna så att barnen kan se dom, så att dom kommer åt sakerna på hyllan och så vidare. Se till att det blir lättstädat, bra förvaring, lådor där barnen själva kan plocka undan efter sig. Håll ihop färgskalorna, i ett barnrum blir det cirkus ändå när alla färggranna plastleksaker plockas fram. I början fick Flora skallror i trä, men visst har dom skrikiga leksaksormarna hittat in även här. Det är verkligheten och så ska det självklart få vara. Har du flera barnrum? Försök då att skapa olika aktiviteter i rummen, inne hos Flora “lagar man mat och fikar”, August fick “mys och bokhörnan”, så kan dom springa fritt mellan rummen.Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland Meeting Pernilla by Babes in Boyland Meeting Pernilla by Babes in BoylandVilket är ditt favoritrum i huset? Varför?
Köket, kanske för att det ligger mest själ i det. Vi jobbade så hårt och blev väldigt nöjda. Det är stort och rymligt, bra belysning, vi ser ut åt alla håll och det är helt enkelt här “vardagen händer”.Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland

Har du några favoritbutiker när det kommer till inredning och mode?
Jag handlar mycket kläder på H&M TREND och Zara. I inredningsväg måste jag verkligen skicka Artilleriet upp i toppen, även om jag inte alltid handlar där så blir jag inspirerad. Och så faller jag ofta för små butiker med ekologiska doftljus, handkräm med mera, det är något som väcker ha begär hos mig. På kvällen har jag alltid ett doftljus tänt.Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Berätta lite om ditt jobb?
Jag inreder rummen på Ikea, det var mitt drömjobb när jag var liten och det är faktiskt fortfarande ett drömjobb på många vis. Det är utmanande att helt lägga bort sin egen smak och skapa så många olika stilar och lösningar, allt för att alla ska hitta något som faller dom i smaken. När jag inreder ett rum har jag bestämt vem som bor där redan innan, vad dom gillar att göra, hur gamla dom är och så vidare, det finns en tydlig historia kring varje rum på Ikea. Sedan Instagrammar jag och bloggar för Plaza Interiör.Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in BoylandVar hämtar du inspiration?
Just nu, Pinterest. Det är så lättillgängligt och bra tycker jag. Men jag försöker gräva i historien också, jag älskar att titta i gamla fotoalbum från när mormor och morfar var gamla till exempel. Flora tittar på Astrid Lindgrens filmer, Pippis hus – bara spana in Villevillerkulla.Meeting Pernilla by Babes in BoylandMeeting Pernilla by Babes in Boyland Meeting Pernilla by Babes in BoylandFavoritsidor på nätet eller Instagramkonton du vill tipsa om?
Jag läser Blondinbellas blogg, jag har nästan nyss hittat tillbaka till den, hon är otroligt driven och cool tycker jag. Och så läser jag några bloggar från sängen om kvällen ibland. Planerar att börja följa någon matblogg. På Instagram gillar jag bland annat @elinmnord, jag känner inte Elin, men inspireras alltid. Hon har stil rakt igenom. Ni måste titta på hennes nya kök!Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Meeting Pernilla by Babes in BoylandVad äter du helst?
Tapas av alla dess slag. Det är det mysigaste jag vet att sitta och plocka. Till lunch, sushi eller en sallad.

Vad gör du en ledig dag?
Hänger med familjen och skålar i kaffe med min kära sambo.Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Meeting Pernilla by Babes in BoylandNär är du som mest kreativ? Vad gör du helst då?
När jag får en stund för mig själv. Målar, syr, planterar om blommor, gärna med en vän i headsetet.Meeting Pernilla by Babes in Boyland

Vad drömmer du om just nu?
En weekend någonstans med Gustav, jag älskar att resa! Vi reste mycket innan barnen och planerar att göra det så fort dom bara blir lite större. Och så drömmer jag om att ta in ett gäng hantverkare som gör om vårt badrum en dag när jag är på jobbet (en dröm sa ni va?).

Tack snälla Pernilla för att vi fick hälsa på!

0

Comments

 • strenghielm

  Reply

  Vad kul att få kika in hos henne, har följt henne på insta länge. Fina bilder, kram!

  0
  October 3, 2016
 • Malin

  Reply

  Såå fint reportage, fina bilder och fin text!!

  0
  October 4, 2016
 • Tycker ni gör detta så himla bra. Både i bild och text!
  Hurra!

  0
  October 6, 2016
 • Ett riktigt fint inlägg. Måste varit hemskt kul att göra det:)

  Men va knasig sajten blivit… Jättesvår att scrolla, den hoppar hit och dit och bilderna tar verkligen en evighet att ladda. Lite synd så klart, men jag har tålamod när jag hänger hos er;) gillar ju det!

  Ha en fin helg | Kram tina

  0
  October 7, 2016

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.