Image thumbnail

Blog

Kanelgratinerade citrusfrukter

Citrus by Babes in Boyland

Citrus by Babes in Boyland

Förra veckan testade jag (Nathalie) ett nytt mellanmål som var himla gott, nämligen kanelgratinerade citrusfrukter med yoghurt, kokos, pumpa- och solrosfrön. Receptet var både enkelt och gick snabbt att tillaga, så därför tänkte jag dela med mig av det. Jag tog de citrusfrukterna jag hade hemma, vilket var ekologiska apelsiner och ekologisk grapefrukt. Här kan du ju välja de citrusfrukter som du gillar bäst. Jag är tyvärr nötallergiker, men annars tror jag att det hade varit extra gott med nötter i stället för frön. Det här receptet funkar så klart som frukost också.

För övrigt så är det här ett nytt sätt att jobba på för mig och Matilda. Jag (Nathalie) är ju absolut ingen fotograf och därför är jag extremt tacksam över att Matilda kan rädda mina bilder med sina redigeringsskills. Vi vill ju kunna vardagsblogga lite mer, och då är det här en bra lösning.

Just nu är jag inne i en riktig mellanmålsperiod, så om ni sitter inne på något enkelt men gott mellanmål så får ni gärna dela med er!

Kanelgratinerade citrusfrukter
4 port

800 g blandade citrusfrukter
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
4 msk mörk sirap

Sätt ugnen på grill. Skala och skär frukten i lagom stora bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över kanel och kardemumma och ringla över sirapen. Gratinera citrusfrukterna i övre delen av ugnen i ca 5 min. Servera med yoghurt, kokos, frön eller nötter.

Translation

Lasts week I (Nathalie) tested a new snack that was really good, cinnamon gratin citrus with yoghurt, cocos, pumpkin and sunflower seeds. The recipe was both simple and quick to cook, so I thought I’d share it. I used the citrus I had at home, which consisted of organic organge and grapefruit. You can choose whatever citrus fruit, just pick your favorite. I’m allergic to nuts, otherwise I think it would have been a fine replacement for the seeds. This recipe also makes a great breakfast.

This is also a new way for me and Matilda to work. I (Nathalie) is far from a photographer so I’m grateful that Matilda can save my shots with her editing skills. We both want to do some more casual blogging, so this is a suitable solution.

I’m currently in a snacking / small serving period, so if you have some great recipes, please share!

Citrus Gratin with Cinnamon
4 servings

800 grams mixed citrus fruits
2 teaspoons cinnamon
1/2 teaspoons cardamom
4 tablespoons dark Scandinavian syrup

Set the oven to broil / grill. Peel and cut the fruit into even pieces. Put in oven safe form. Sprinkle with cinnamon and cardamon and add the syrup. Gratin the citrus in the upper part of the oven for about 5 minutes. Serve with yoghurt, cocos, seeds or nuts.
0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.