Image thumbnail

Blog

Guest curators för Kolla

Detta är ett betalt samarbete med Kolla.

God morgon på er! Hoppas ni har haft en fin helg. Vi är precis hemkomna från en fantastisk workshophelg i Tärnsjö. Men mer om det i veckan. Idag är det måndag och vi tänkte visa lite bilder från ett besök vi hade hemma hos mig (Nathalie) i måndags. För ett tag sen blev vi kontaktade av Jakob som är en av skaparna bakom Kolla. Kolla startade i våras och är en webbshop som säljer fotoprints tagna av olika professionella fotografer runt om i världen. Vi fick frågan om vi ville vara “Guest curators” och välja ut en helt egen kollektion utifrån vad vi gillade. Ni som följt oss ett tag kanske minns att vi också gjorde en liten printkollektion back in the days. Inte för Kolla då, men märkte då att det var väldigt poppis. Och det är det fortfarande. För visst kan det väl vara något av det svåraste som finns att hitta fina saker att hänga upp på väggen? Därför kändes det här samarbetet extra kul att få göra. I måndags sågs vi i alla fall hemma hos mig för lite fika och så fick vi kika närmare på kollektionen vi hade valt ut.

Väldigt mycket höstmys över den här bilden.

Lite som julafton att få packa upp den stora mappen med alla fina print. Det här printet som heter Untitled 6 är en favorit.

Det här printet är också en favorit och kanske är raka motsatsen till den mörka hästen. Men det är lite så vi har tänkt när vi valt ut vår kollektion. Vi gillar kontrasterna. Men samtidigt är den röda tråden lite att bilderna bär på en historia och har ett poetiskt uttryck. Lite så som vi också jobbar med våra egna bilder. Och så har vi gått mycket på magkänsla.

Sedan testade vi att bygga tavelvägg. Jag har fått ganska mycket frågor om den här tavelväggen innan, just när det kommer till komposition och färg. Och det var också en grej vi hade med oss när vi valde ut de här bilderna. Att många skulle passa ihop. Sen tycker vi alltid att man ska blanda upp nytt och gammalt. Ta in något personligt kanske. Något oväntat som en hatt? Eller kanske lite torkade blommor. Det viktigaste är att färgerna och formerna passar ihop.

Insåg när vi testa de olika printen här hemma att nästan allt färgmatchar. Fint ändå. Jordiga varma toner hör hösten till.

Nu har jag äntligen fått upp den här tavlan på väggen i mitt sovrum. Visst gjorde den sig bra ihop med det grå skåpet och tapeten? Och åter igen så blir det finaste när man blandar nytt och gammalt. Om ni vill se fler bilder och läsa en liten intervju med oss så kika här. Jakob är ju också en fantastisk fotograf och har tagit massa fina bilder från sitt besök. Vi har även fått möjlighet att ge er en rabattkod som ni kan använda om ni vill handla hos Kolla. Koden BIB20 som get 20% på hela Kolla-sortimentet veckan ut, det vill säga till på söndag 21 oktober. Hela vår utvalda kollektion hittar ni här. Önskar er en fin måndag!

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.