Image thumbnail

Blog

Glutenfritt fröknäcke

Idag är det fredag och dags för ett nytt fredagsrecept. Så glada att vi bestämde oss för den här lilla veckotraditionen. Det betyder en dag i veckan då vi får smaska i oss goda saker. Den här veckan blev det glutenfritt fröknäcke. Den här gången använde vi oss av fröblandningar vi fått av Garant (i ett bud) och mindre majsmjöl vilket gjorde brödet lite mer krispigt. Älskar verkligen den här typen av enkla bak som varken är avancerat eller tar onödigt med tid. Visst att brödet ska gräddas ett tag, men det sköter ju sig själv. Något att testa till lördagsfrukosten kanske?

Crisp bread by Babes in BoylandCrisp bread by Babes in Boyland Crisp bread by Babes in BoylandTill fröknäcket testade vi ett te från Aesthete. Så fina förpackningar!Crisp bread by Babes in Boyland Crisp bread by Babes in Boyland Crisp bread by Babes in Boyland

Glutenfritt fröknäcke
En ugnsplåt

3,5 dl Ekologisk frömix från Garant
(Alternativ 1 dl sesamfrö, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 1/2 dl hela linfrö)
1 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

Trevlig helg!

Spara

Spara

Spara

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.