Image thumbnail

Blog

Glad påsk!

Glad påsk på er! Så skönt med lite ledighet. Påsken är faktiskt en av våra favorithögtider. Vet egentligen inte varför men det är väl antagligen för att den ligger så nära våren. Den känns liksom energifylld, färgglad och varm. Den här ledigheten har vi också varit duktiga och tidsinställt lite inlägg. Vi brukar ju annars ha ganska dålig framförhållning och så fort det bli ledighet så går liksom bloggen också på ledighet. Men nu så.

Idag delar vi med oss av ett gammalt recept på en smarrig påskdessert – Mini pavlovas med grädde, björnbär och pistage. Det kanske kan vara något till helgens påskmiddag?

Mini pavlova by Babes in Boyland

Mini pavlova by Babes in Boyland

Mini pavlova by Babes in Boyland

Mini pavlova by Babes in Boyland

Mini pavlova by Babes in Boyland

Minipavlovas med björnbär och pistage
ca 9 st

3 äggvitor, rumsvarma
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena

Topping
Grädde
Björnbär (eller valfria bär)
Pistagenötter

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tills de blir vita och fasta. Det tar ca 3 minuter. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blir glansig. Rör ner maizena. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på ett bakplåtspapper. Bottnarna ska vara ca 10 cm i diameter. Grädda i ca 15 minuter. Dra sedan ner värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängerna svalna och toppa sen med vispad grädde, björnbär och pistagenötter.

0

Comments

  • Wilda

    Reply

    Åh det här låter ju fantastiskt gott! Glad påsk!

    0
    March 30, 2018

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.