Image thumbnail

Blog

Del 1: Frans barnrum

Kid's room by Babes in Boyland

Just nu går jag (Nathalie) i barnrumstankar. Det är snart ett år sen vi flyttade in i vår lägenhet, och det är verkligen på tiden att jag och min sambo styr upp barnrummet hemma hos oss. Det är vår äldsta son Frans (4 år) som håller till där, men så småningom kommer även lilla Otto flytta in. För att ge mig själv en liten spark i baken så tänkte jag att ni skulle få hänga med från början till slut i det här lilla projektet. Så nu kör vi!

Vi bor i en sekelskiftslägenhet med stora rum och högt i tak, så det krävs verkligen bra planering och smarta lösningar för att utnyttja rummet på bästa sätt. Just nu känns rummet väldigt stort och rörigt och det är framför allt det jag vill ändra på. Mer mys och förvaring, mindre stök och outnyttjade ytor.

Och så ska jag äntligen tapetsera över den turkosa fondväggen som var där när vi flyttade in. Hjälp vad jag har stört mig på den! Har kikat runt på massa fina tapeter, men efter att sett den här bilden på Pinterest så tror jag att jag har hittat rätt tapet. Så nu har jag beställt hem ett tapetprov på Baltzar Blue från Sandberg Tapeter. Håller tummarna för att den kommer kännas lika bra när man ser den på riktigt.

Jag har satt ihop ett litet plock på saker jag gärna hade klickat hem direkt till rummet, och som får fungera lite som inspiration:

  1. Tapet Baltzar Blue, Sandberg Tapeter.
  2. Stjärnvimpel i tyg från Numero 74, Miniroom.
  3. Björnmask, Mokkasin.
  4. Ekologisk väggfärg (till ommålning av en gammal växasäng i trä), Auro.
  5. Trätrappa (perfekt för klättergalna 4-åringar), Artilleriet.
  6. Filt från Numero 74, Mokkasin.
  7. Boken Animalium, Adlibris.
  8. Tallrikshylla (som ska användas som bok- och farvaringshylla), Bukowskis.

 

I helgen tänkte jag rensa ut och skänka bort leksaker och grejer som inte används, och sätta mig ner och skissa upp hur rummet skulle kunna utnyttjas. Och ta emot lite önskemål från han som faktiskt ska vara i rummet. <3

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.