Image thumbnail

Blog

Four Fit Challenge + Babes in Boyland

Imorgon drar utmaningen Four Fit Challenge igång, som är ett fantastiskt bra initiativ. Upphovsmakarna är miljöföretaget Sysav som helt enkelt vill få oss att börja tänka mer klimatsmart kring kläder och mode. En utmaning där du ska välja ut fyra plagg att ha på dig under en vecka. Undantaget underkläder, träningskläder, ytterplagg och arbetsuniform. Självklart ville vi vara med i år, och hoppas även att några av er läsare också hakar på. Lite längre ner i inlägget kommer en tävling dyka upp där vi lottar ut två presentkort på 500 kr var på Myrorna. Vinnarna dras nästa helg.

Visste du att det kan gå åt så mycket som 29 000 liter vatten för att ta fram ett enda kg bomull? Eller att det krävs ca 1 kg kemikalier för att ta fram 1 kg textil? Vi svenskar kastar dessutom 8 kg kläder och andra textilier per person och år. Som man förstår är det ju helt ohållbart för vår planet.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-1Vi har ganska lika garderober så därför får Matilda vara ansiktet utåt för den här veckan. Vi gillar båda svart, lager på lager, olika material, komfort och kvalitet. Veckans garderob består av ett par vida byxor i linne, en rak kortärmad tröja/klänning i styvt material, en tunn bomullskjorta och en oversizad tröja. Fyra plagg som lätt kan kombineras en hel vecka (+ ett par strumbyxor). Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-9Skjorta är ju bästa plagget – i bomull, linne eller siden. Kombinera med byxa eller ha den som en klänning om det är en längre modell.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-11Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-12 Vissa klänningar funkar lika bra som tröja.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-15En bra tröja går ju även att ha som klänning eller som här till byxor. Ja ni förstår ju själva. Hitta bra plagg som går att kombinera på många olika sätt, tänk på kvaliteten (kläder ska leva länge), och välj olika material för variation. Det är vårt tips den här veckan – och för framtiden så klart. För att reflektera över hur vi konsumerar måste göras hela tiden.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-16Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-17

En bra blöja är inte att underskatta. 😉

Visst låter det väl som en bra utmaning? För att peppa er lite extra den här veckan så tänkte vi lotta ut två presentkort på Myrorna på 500 kr var. För att vara med vill vi veta om du kan tänka dig att göra en egen Four Fit Challange? Skriv ditt svar som kommentar här i i lägget.

Detta är ett samarbete för en bättre miljö och framtid för vår planet tillsammans med Sysav.

Have a lovely week!

0

Comments

 • Vackert och underbart! kram

  0
  April 18, 2016
 • sa-fint-jag-vill

  Reply

  underbara bilder fina ni <3

  0
  April 18, 2016
 • Carin

  Reply

  Jag har nyss slutat amma dagtid och har i sju-åtta månader kört en four fit challenge nonstop:
  – Luktar den kräk? Nää då funkar den idag igen
  – Är det lönt att byta? Kommer jag inte bara bli nervräkt direkt? Joo behåll en dag till
  – Amma nonstop i nån månad = gå ner galet mycket i vikt = inget passar = fåtal plagg kvar
  – Plagget ska även faktiskt gå att amma i

  => four fit challenge i ett antal månader

  0
  April 18, 2016
 • Sofi Fifi Karlsson

  Reply

  Jag kan absolut tänka mig testa på Four Fit Challenge! Jag älskar utmaningar och att vara kreativ med kläder, så detta låter urkul!

  0
  April 19, 2016
 • Men guu bra initiativ!! Heja!
  Håller just nu på att rensa ut både garderob och köksskåp och bokhyllor, i syfte att minimera antalet ägodelar och få bättre överblick över vad jag har. Så att jag kan använda mina plagg och grejer bättre istället för att köpa nytt. Att välja fyra svarta plagg kändes ju helt rätt och smart, eftersom svart alltid funkar 😀 Superfina plagg dessutom! Helt min stil <3

  Och JA, kan LÄTT tänka mig att göra en four fit challenge!

  Kram på er :*
  Agnes

  0
  April 20, 2016
 • Anna

  Reply

  Myrorna är ju min bästa butik! Tack för fina bilder och inspirerande klädtips! Längtar efter att få ge vårgsrderoben ett lyft!
  /Mamman i mjukis

  0
  April 20, 2016
 • Malin

  Reply

  Yes, jag kör. Mina bästa gröna byxor, tjocktröja, klänning och en snajsig t-shirt. 🙂

  0
  April 21, 2016
 • Ja hur lätt som helst! ett par snygga jeans, en vinröd topp och en svart topp, samt en lång varm kofta! Är mina val. Sedan stylar man med boots och sneakers, halsband och scarfar!

  0
  April 23, 2016
 • We are having a warm start to autumn here so my wardrobe this week has solely consisted of: linen dress, t-shirt, cardigan and slim trousers (plus scarf for cooler days).

  0
  April 24, 2016
 • Amanda

  Reply

  Jag kör four fit challenge nu, kul och utmanande!

  0
  April 24, 2016

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.