Image thumbnail

Blog

Fläderbärssaft

Igår var vi på torpet hela dagen. Det var regn i luften och vi bestämde oss för att det här skulle vara dagen då vi började elda i kaminen. Så mycket mys på det! Vi hade också plockat med oss massa fläderbär från Nathalie för att göra lite saft. Ni vet ju att vi numera kör med fredagsreceptet här på bloggen.Elderberry juice by Babes in Boyland Elderberry juice by Babes in Boyland Elderberry juice by Babes in BoylandNästa gång ska vi försöka ta oss ut i skogen för att se om det finns någon svamp kvar att plocka.Elderberry juice by Babes in BoylandVårt charmiga lilla torparkök!Elderberry juice by Babes in Boyland Elderberry juice by Babes in Boyland Elderberry juice by Babes in BoylandAtt göra flädersaft visade sig vara lätt som en plätt. Och gott blev det!Elderberry juice by Babes in Boyland Elderberry juice by Babes in BoylandEn halv flaska blev det som man sen späder ut med vatten. I det här receptet har man även äpplen i, så smaken var lite svår att definiera. Som en blandning mellan äpple- fläder och svartvinbärssaft. Mycket gott hur som.

Start ska vi smita i väg till dagens fotografering – ett kreativt möte med vår vän Johan som är musiker, formgivare och konstnär. Kommer upp på bloggen nästa vecka.

Fläderbärssaft 
600 gram fläderbärsklasar
400 gram äpplen
5 dl vatten
400-500 gram strösocker, per liter avrunnen saft

Så här gör du:
Skölj bärklasarna. Skölj och klyfta äpplena. Lägg bär och äpplen i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter. Sila genom silduk och låt rinna av väl. Mät upp mängden på den avrunna saften och häll i en kastrull. Tillsätt socker. Koka upp saften, låt koka i ca 10 minuter och skumma väl. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.

Spara

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.