Image thumbnail

Blog

Fint på en lördag

Hej på er! Hoppas ni har haft en fin start på helgen. Själva tänkte vi ha en väldigt lugn och oplanerad helg. Vi har två ganska intensiva veckor framför oss och då behöver man verkligen de här helgerna. Vara närvarande i stunden och gärna ute i naturen så mycket som möjligt, laga god mat, umgås med familjen och lägga undan jobb och mobil så gott det går. Bästa sättet att ladda batterierna!

Tänkte inleda den här lördagen med lite härlig inspiration.

Först vill vi börja med att tipsa om en serie som finns på SVT Play just nu som heter Konsthistorier där olika nutida konstnärer får ta sig an några av vår historias viktigaste konstnärer. Första programmet med Liselotte Watkins och Sigrid Hjertén verkar vara en favorit hos många, även hos oss. Både för att man inspireras och älskar Liselotte Watkins och för att Sigrid Hjerténs målningar är fantastiska. Man påverkas också mycket av Sigrids livsöde, vilket vi gärna hade fördjupat oss mer i. Tips tips till alla er som inte sett programmet än!

Sigrid Hjertén – Female Nudes

Apropå konst, så hittade vi de här fantastiska bilderna från konstnärsparet Vanessa Bell och Duncan Grants hem Charleston Farmhouse, via Pinterest. Den här typen av bilder är så galet inspirerande och nu kan vi inte annat än att tänka på när och hur vi ska kunna besöka det här stället som faktiskt är öppet för allmänheten.

De här bilderna är från House & Garden.

Och sist så tänkte vi dela med oss av lite bilder vi sparat på Instagram den senaste tiden. Också där verkar vi inspireras av en hel del konst.

@_sabellar_
@milk_magazine

@rachelemilia
@mariaemb
@moro_dabron
@moro_dabron
@auktionstipset
@ceramica_v_radost
@luciazolea
@liselottewatkins
@mimithor
@adenorah

0

Comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.