Image thumbnail

Blog

DIY: En linnepåse

Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-2Om du har en bit tyg över hemma så kommer här ett hyfsat enkelt DIY-tips – sy en tygpåse. Den går såklart att göra i precis vilka mått man vill, men ett tips är ju att ta måtten på din favvo-påse om du har någon. Lägg på dubbla måttet på längden av påsen och sen är det bara att måtta och klippa.
Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-3Vik sen tyget på längden. Om du går efter våra mått så har du nu en påse som är 60 cm hög. Bandet som är 120 cm delas i tu och viks även dom på längden. Nu har du två band som är 30 cm vardera. Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-4Fram med symaskinen och sy ihop längderna med en raksöm. Påsen är nu ut och in så nu ska du vika kanterna i botten, som vid en paketinslagning, ungefär en decimeter och sy en söm tvärs över. Det gör att du får en stadigare och mer utmärkande botten.
Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-4-2Banden går att sy ihop med en raksöm när de är dubbelvikta eller fållas fint för den som vill ha det lite pillrigt. För en stadig påse och ett finare avslut lägg banden i fållen upptill och sy ihop. Sy sen ett kryss över bandet på utsidan så håller det bättre.
Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-3-2Fyll din påse med någonting härligt! Använd den ofta och slit den väl.
Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-1-2Skåpet hemma hos Matilda har förresten flyttats runt runt lite och står nu i Algots hörna. Tror den kommer passa bra där bland skogen och solstrålarna.

 

0

Comments

 • Kikki

  Reply

  Vilket fint tips, jag har ett tillbaka :), gör en minikasse i linne, utan handtag och lägg morötterna eller potatisen i, i kylen. Man gjorde så förr, jag har köpt en, kallas förningspåse. Så himla bra, rotsakerna håller sig fräscha så mkt längre. Skickar med en länk för inspo http://www.vavarenibastad.se/forningspasar-jasduk/

  Tack för alla fina tips ni delar med er av. Ha en fin fredag!

  0
  April 29, 2016

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.