Image thumbnail

Blog

Det enkla och harmoniska

Hej! Hoppas allt är bra med er. Så märkliga tider just nu. Bara att logga in här kändes märkligt. Men livet pågår ju fortfarande och det bästa vi kan göra just nu är försöka hålla oss positiva och hitta någon typ av balans i allt det här. Kanske att jag känner mig extra lugn på grund av att vi var borta hela förra veckan i Dalarna och åkte skidor. Frisk luft, naturen och nöjda barn gjorde sitt för välmåendet. Och sen har jag bara försökt hålla fast vid den känslan. <3

Egentligen hade jag tänkt att posta ett helt annat inlägg som jag började med förra veckan, men tänker att jag sparar lite på det. I stället kan vi kika på vad jag sparat på Instagram den senaste tiden. Som jag nämnt tidigare så flyttar vi den 1 maj, och jag tycker hela det här kollaget sammanfattar känslan som jag har kring hela flytten. Både estetiskt och i kroppen. Det känns ändå fint att ha den här flytten framför oss, något positivt som väntar. I helgen åkte vi förbi huset på väg ut till Ängsö som är ett naturreservat som ligger precis i närheten. Och det är verkligen en helt overklig och fantastisk känsla som infinner sig varje gång vi åker förbi där. Längtar tills vi är på plats.

Blir så lugn av den här bilden från Marie-Louise Sjögrens lantställe. Ljuset, utsikten och det enkla. Så vackert och rofyllt. Fastnade lite extra för oljelamporna i glas på bordet.

Så vacker färgkombination hos barnmärker Apolina. Lite så jag ser framför mig att vårt nya hem kommer vara. Vill hålla det enkelt, mönsterfritt, harmoniskt, varmt och ljust.

Elin, som många kanske känner till som @bodilvintage, lade upp den här stämningsfulla bilden på sitt andra konto @longingforlennon här om dagen. Fastnade för det otroliga träskåpet som hon hade fyndat till sitt nya hem ute på Ekerö. Blir alltid lite extra glad när man behåller den här typen av skåp just trärena, istället för att måla dem som många gör.

“Det føles så meningsfullt å lære å leve & skape i takt med naturens rytme.”
Jag tror kanske att jag har nämnt Hanne Hvattum tidigare, om inte så borde jag nästan göra ett helt inlägg om denna fantastiska kvinna. Så otroligt klok, varm och inspirerande. Jag läser hennes texter om och om igen och känner igen mig så i hennes tankar om hur vi människor borde leva mer cykliskt efter naturens rytm.

Den här bilden från @ullajohnson var det ett tag sen jag sparade. Tror att det var inför framtida soffköp. Något vi har bävat lite inför här hemma. Mest för att det ger mig lite klimatångest, och för att det är ett så otroligt tråkigt köp. Och just nu så snurrar så mycket annat i tankarna. Men i helgen drog vår befintliga gamla soffa sin sista suck när vårt linneöverdrag sprack på den sidan av dynan som fortfarande är hel. Livet med barn ni vet. Vi får se hur vi ska göra nu. Kanske klär vi in soffan igen i ett nytt överdrag eller så köper vi den där buy for life-soffan. Vi får se.

Åter igen så dras jag just nu åt det enkla, trärena och harmoniska. Bordet, ljusen, kanna och den svala klänningen. Så fin kombination och känsla hos @celine.sathal.

Ta hand om er!

8+

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.