Image thumbnail

Blog

Blueberry Smoothie

Blueberry Smoothie by Babes in BoylandBlueberry Smoothie by Babes in BoylandBlueberry Smoothie by Babes in BoylandBlueberry Smoothie by Babes in BoylandBlueberry Smoothie by Babes in BoylandBlueberry Smoothie by Babes in Boyland

Kan vi bestämma att det är vår nu? Det kändes i alla fall så i söndags hemma hos Matilda när solen fyllde hela köket med sina varma strålar. Kanske var det också doften av våfflor som fick våren att göra sig extra påmind, men mer om det i ett annat inlägg lite längre fram.

För den här gången handlar det om smoothies. Något av det vanligaste man kan dricka nu för tiden. Smoothies och juicer. Och det finns så klart oändligt med varianter. Gröna, blåa, röda och gula. Men samtidigt så verkar vi inte tröttna på det. Tvärt om.

Blåbär är inte direkt i säsong just nu, men Matilda hade kvar blåbär i frysen från i höstas som vi kunde använda till våra smoothies. Vi avslutade med att toppa dem med pumpafrön och rostade kokoschips.

Blåbärssmoothie
ca 2 port

5 dl naturell yoghurt 3% (om du vill ha en veganska smoothie byt yoghurten till mandel- eller soyamjölk)
1/2 banan
2 dl frysta blåbär
1 msk chiafrön (chiafrön som är blötlagda i vatten 20 min eller över natten)
Pumpakärnor och rostade kockoschips på toppen

Mixa allt slätt och häll upp i två stora glas. Toppa med blåbär, pumpafrön och rostade kokoschips. Superenkelt och perfekt som frukost eller mellanmål.

För mer smoothie-inspiration klicka er vidare till Green Kitchen Stories, What Should I Eat For Breakfast Today och Dagmar´s Kitchen.

0

Comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.