Image thumbnail

Blog

Vävstolar och den inre skogen

Just nu är jag inne i en väldigt fin men långsam period. Allt går liksom ovanligt sakta framåt, antar att det har med årstiden att göra. Och det märks väldigt tydligt i det som jag inspireras av för tillfället. Jag vill åt det som får ta tid, långsamma processer, det enkla och sånt som ger mig utrymme att hinna tänka själv.

Jag har även en stor längtan efter att få jobba med händerna. Att få skapa. Och gärna med något som inte är relaterat till jobb, utan bara för min egen skull. Därför blev jag så himla lycklig när jag kom på att jag äntligen kommer ha plats för en vävstol i vårt nya hus. Min mammas mans mamma vävde nämligen, och hennes vävstolar finns fortfarande kvar. Och en av dem vävstolarna ska jag få låna och iordningställa i vårt nya hem. Ett ganska stort projekt förstås, och det kommer nog kräva en rejäl uppfriskning av vävminnet, men jag har inte alls bråttom där. Det får ta sin tid. Bara tanken på att kunna väva mitt egna tyg, eller en duk eller en gardin känns helt otroligt. En kvinna som jag inspireras av är designern och väverskan Amy Revier. Både av hennes bildspråk men också hennes kreationer. Kolla bara in hennes vackra hemsida.
Andra bildkällan hittar ni här.

För någon vecka sen såg jag dokumentären Den inre skogen som just nu finns på Svt Play, och den påverkade mig väldigt mycket. Den var otroligt vacker gjord samtidigt som den gjorde ont att se.
“Vad är det som går förlorat i oss själva när den vilda naturen trängs tillbaka, när upplevelsen av att vi är en del av en levande omvärld, bryter samman?”
Se den!

Jag har även börjat fundera en hel del på vårt nya hem och tillhörande café/studio. Det kommer ju bli en ganska stor förändring rent stilmässigt från hur vi bor idag. Från sekelskifte till en stor gammal lada. Bostadsdelen kommer vi låta ta sin tid men den andra delen som är ett café och delvis butik har vi planer på att ta tag i redan från början. Vi vill skala av och hålla det enkelt. Det är fortfarande mycket planering kvar hur vi vill ha det, men det första som kom till mig visuellt var Capellagårdens matsal på Öland; Carl Malmstens design, stenväggarna, gräskronan i taket och ängsblommor i en vas vid öppna spisen. Så otroligt vackert i det enkla.
Bildkälla hittar du här.

4+

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.