Image thumbnail

Hidden Places Workshop

Hidden places workshop by Babes in Boyland & Mokkasin

Hidden Places – Kreativ workshop med Babes in Boyland & Mokkasin i samarbete med Nordiska Museet

Vi har en förkärlek för det otillrättalagda och lite skeva, det som kanske har varit glömt eller gömt i många år. Vi vill blåsa liv i insomnade hus och ödeplatser, fylla dem med liv och kreativitet för en stund. Under åren vi jobbat med bild, fotografi och styling har vi samlat på oss en mängd sådana platser, som vi nu valt att dela med oss utav. Att vi nu har Nordiska Museet med som samarbetspartner känns som en sann lyckoträff ! Ni kan bara ana vilka skatter denna stiftelse låter oss smyga in i!

Det är något visst med att få lov att stiga över tröskeln till platser som glömts under åren. Som om man vore på hemligt besök. Man vet ju inte alltid vad man ska hitta eller hur man ska känna.  Vi är övertygade om att det också gör något med kreativiteten och känslan i skapandet. Ljuset vandrar på ett alldeles särskilt sätt, kanske är ljuden helt annorlunda mot vad du är van vid. Eftersom tiden oftast stått still så faller skuggor och ljusglimtar på samma vis, nu som då. Med respekt till husen och platserna vill vi fylla dem med liv. Med samtal, möten, kreativitet och små sköna ting.

Inför denna workshop på magiska Julita gård, beläget i myllan på den sörmländska landsbygden, hoppas vi kunna inspirera dig på flera plan. Vi kommer ägna oss åt kreativt fotograferande och styling i form av byggda miljöer vi skapar tillsammans. Väva in inspiration kring kreativt skapande och visuell storytelling.Vi vill också att du ska få möjlighet att skapa rekvisita som passar i denna magiska miljö. Möjlighet att bygga lite extra drömska världar i form av DIY. Där allt ser ut lite som på låtsats, fast det i själva verket är alldeles riktigt.

Exklusivt för denna workshop på Julita gård blir en Hands-on workshop att skapa blommor, utav papper, i storformat. Rekvisita som sätter en unik touch i bild och inom scenografi. Vi delar med oss av tips och råd och du kommer få möjligheter att skapa själv under vägledning. Under andra passet kommer fokus vara hösten och alla dess äpplen. Äppelskörden kommer att få sin givna plats i eftermiddagens fotografering, styling och hands-on workshop som andas naturlig enkelhet i allt det vackra.

Workshopen hålls under två dagar och vi startar upp onsdagen med en guidad rundvandring på Julita Gård skräddarsydd för er och kantad med miljöer som vanligtvis inte är tillgängliga. Framåt kvällen dukar vi upp till middag på hemlig plats. Kanske är detta vårt bästa trick att blåsa liv i insomnade platser. Vårt absolut säkraste kort att sätta igång samtal, dela historier och väva ihop varandras tankar och drömmar. Vi tror att så mycket på att ses kring ett dukat bord. Därför känns det extra bra i hjärtat att vi har möjlighet att starta upp Hidden Places på just detta sätt, med en middag signerad Tommy Myllemäki. Vi vet också att det fanns en tid för nästan 100 år sedan då Julita gård fullkomligt kryllade av umgänge, tillställningar och fest. Kanske tänkte Artur Bäckström exakt som vi där , att möten mellan människor är bland det bästa vi har.

Torsdagen startar sedan med frukost och föreläsning om hur man går tillväga när man fotograferar på sådana här platser. Vi jobbar helt med naturligt ljus och vi kommer lära ut tekniker, tips och råd. Sedan kastar vi oss vidare in blomstertillverkning, fotograferingar och höstens äppelvärld!

 

Upplägg:

Dag 1

Guidad rundvandring på Julita Gård

Fika

Sensommarmiddag

Dag 2

Vi startar dagen med frukost och föreläsning

Pass 1: It´s a floral world

Lunch

Pass 2: Äppelskörd i det gamla Mejeriet

Vi avslutar dagen med fika

Detaljer:

När: 26-27 september, 2018

Tider: ons 15.00 – to 18.00

Var: Julita Gård

Pris: 6 700 kr (exkl. moms)

Mat: Maten som serveras under dagarna är vegetarisk. Ange eventuella matintoleranser/allergier i din anmälan.

Ingår:

– Alla måltider under workshopen (inklusive frukost och eftermiddagsfika)

– Välkomstgåva

– Workshop-pass

– Boende i dubbelrum vid Julita Gård, Stora husets flyglar

Ej inkluderat: Transport till och från workshopen.

Avbokningsregler: Anmälan är bindande.

Bokning: Maila info@babesinboyland.se för registrering och platsbokning.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.