Hidden Places Workshop

Hidden places workshop by Babes in Boyland & Mokkasin
Hidden Places – Kreativ workshop med Babes in Boyland & Mokkasin

Vi har en förkärlek för det otillrättalagda, det som kanske har varit glömt eller gömt i många år. Vi vill blåsa liv i insomnade hus och ödeplatser, fylla dem med liv och kreativitet för en stund.

Under åren vi jobbat med bild, fotografi och styling har vi samlat på oss en hel del sådana platser, som vi nu vill dela med oss av. Det är något visst med att få lov att stiga över tröskeln till en sådan plats. Som om man vore på hemligt besök. Man vet ju inte alltid vad man ska hitta eller hur man ska känna. Och vi är övertygade om att det också gör något med kreativiteten och känslan i skapandet. Ljuset vandrar på ett alldeles särskilt sätt, kanske är ljuden helt annorlunda mot vad du är van vid. Eftersom tiden oftast stått still så faller skuggor och ljusglimtar på samma vis, nu som då. Med respekt till husen och platserna vill vi fylla dem med liv. Med samtal, möten, kreativitet och små sköna ting.

Vårt fokus kommer ligga i kreativt fotograferande och styling i form av byggda miljöer vi skapar tillsammans i team. Under dagen kommer du ha möjlighet att bygga en unik och dynamisk bildbank med olika uttryck och form. Vi kommer att dela med oss av ett unikt och brett rekvisitaförråd både för stilleben-foto och större miljöer. Allt för att ge möjlighet till att utvecklas på flera plan.

Under dagen kommer vi väva in inspiration med fokus på fotografi, styling, kreativt skapande och visuell storytelling. Det kommer också finnas möjlighet att inspireras vid Hands-on workshops med fokus på våren, i form av DIY och remake.

Vi startar upp dagen med en föreläsning om hur man går tillväga när man fotograferar på sådana här platser. Vi jobbar helt med naturligt ljus och vi kommer lära ut tekniker, tips och råd. Vi kommer också berätta om hur man ska tänka när man bygger miljöer och grunderna till kreativt fotograferande och styling. Workshopen Hidden Places kommer att väva ihop olika tema som i – magisk, sagolik och naturlig enkelhet. Ena delen av dagen kommer miljöerna vi skapar att hämta grunden i magiska miljöer som drar åt lekfullhet och sagobetoning. Medan andra delen hämtar inspiration i det dukade bordet med fokus på våren, hantverk och det vackra i det enkla.


Upp
lägg:

Vi startar dagen med frukost och föreläsning

Pass 1: It’s a whimsical world!

Lunch

Pass 2: Spring gathering

Vi avslutar dagen med fika och samtal


Detaljer:

När: 22 mars, 2018

Var: Västerås, Vallby Friluftsmuseum, Herrgården

Pris: 4 700 kr (exkl. moms)

Mat: Maten som serveras under dagen är vegetarisk. Ange eventuella matintoleranser/allergier i din anmälan.


Ingår:

–  Alla måltider under workshopen (inklusive frukost och eftermiddagsfika)

–  Välkomstgåva

–  Workshop-pass


Ej inkluderat:
Transport till och från workshopen.

Avbokningsregler: Anmälan är bindande.

Bokning: Maila info@babesinboyland.se för registrering och platsbokning.