Image thumbnail

Blog

Chocolate cake with cream and raspberries

Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in Boyland BIB-Easter-cake-28 Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in Boyland Easter cake by Babes in BoylandBIB-Easter-cake-27

Imorgon börjar påsklovet, och det firar vi med tårtfest här på bloggen! En fantastisk god chokladtårta med färska hallon och grädde. Bästa kombinationen! Förra året gjorde vi också en påsktårta (och besökte en hönsgård), så vi vill väl påstå att vi startat en liten påsktårtetradition här på bloggen. Hoppas ni får en riktigt fin påsk!

Chokladtårta med hallon och grädde

Tårtbotten
(OBS! Det här receptet är bara för en tårtbotten)

3 st ekologiska ägg
3 dl strösocker
75 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver
4 tsk starkt kaffe
Garnering, färska hallon, grädde och florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Smält smöret och blanda sedan i mjölken. Häll ner vätskan i äggblandningen och rör försiktigt tills du får en slät smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten och rör försiktigt. Blanda i kaffet. Häll smeten i en smord form (gärna med löstagbar kant). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 40 minuter. Prova med sticka om kakan är klar. Låt kakan svalna helt. Garnera tårtbottnarna med grädde, färska hallon och florsocker.

Translation

The easter break starts tomorrow, and we’re celebrating with a cake party post! A yummy chocolate cake with fresh raspberries and cream. The best combination! Last year we also made an easter cake (and visited a chicken run) so we’ve actually started a bit of a tradition on the blog. Wish you all a Happy Easter!

Chocolate cake with cream and raspberries

For the cake bottom
(Please notice that this recipe is only for one cake bottom)

3 organic eggs
3 dl granulated sugar
75 grams butter
2 dl milk
2 dl wheat flour
0,75 dl cocoa
3 tsp baking powder
4 tsp strong coffee
Garnish, fresh raspberries, icing sugar and cream

Set the oven to 175 degrees Celsius. Whip eggs and sugar fluffy. Melt butter and add the milk. Pour the liquid into the egg mix and stir carefully until you have a smooth batter. Mix the dry ingredients (flour, cocoa and baking powder). Sift into batter and stir carefully. Add in the coffee. Pour the batter into a greased form (preferably with a removable bottom). Bake in lower part of oven in 175 degrees Celsius at about 40 minutes. Try with a stick if the cacke is done. Let cool. Garnish the bottoms with cream, fresh raspberries and icing sugar.

0

Comments

  • seventeendoors

    Reply

    å vad gott det ser ut!! Och vilka underbara bilder!
    Glad påsk!
    kram Ulrika

    0
    April 1, 2015
  • Nina

    Reply

    Hello, which cream do you use to garnish your cake ?
    Thanks !

    0
    April 9, 2015

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.