Image thumbnail

Blog

Bovetegröt med chia och quinoa

BIB-porridge-2 BIB-porridge-3-2BIB-porridge-6-2BIB-porridge-5 BIB-porridge-7 BIB-porridge-8 BIB-porridge-11 BIB-porridge-12 BIB-porridge-13-2

Det här med frukost är verkligen ett kapitel för sig. Kanske bästa målet om ni frågar oss, men samtidigt ett mål där man lätt hamnar i det där ekorrhjulet. Samma visa varje morgon. Hittar vi något vi gillar så håller vi liksom fast i det där lite krampaktigt. Så därför passade vi på att testa ett helt nytt recept i veckan som vi verkligen gillade. Chia, quinoa- och bovetegröt – glutenfritt, snabblagat (förbereds kvällen innan) och väldigt mättande. Och funkar egentligen minst lika bra som lunch eller kvällsmat. Till gröten hade vi äpple, granatäpple och havremjölk. Om man vill ha lite mer sötma i gröten så mosa i en banan eller ringla över lite honung. Du kan även ha lite pumpakärnor till.

Bovetegröt med chia och quinoa
ca 2-3 port

1 dl hel bovete
1 dl quinoa
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
6-8 dl vatten
2 krm salt

Var noga med att skölja bovete och quinoan ordentligt innan. Bovete häller du kokande vatten på och quinoa sköljer du grundligt i varmt vatten. Blanda alla frön i en skål eller bunke och häll på dubbelt så mycket vatten som frön. Låt stå över natten. På morgonen har fröna sugit åt sig vatten, så slå av det som finns kvar och mät upp nytt. Häll allt i en kastrull och låt koka i cirka 8 minuter.

0

Comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.